BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  GÜNCEL

Taksilerde yeni bir dönem başlıyor...

"Taksimetre Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Abone ol

Taksimetrelerin damgalanmasında kelebek mühür ve bağlantı elemanı olarak çelik tel kullanım zorunluluğu getirildi. Böylece taksimetrelerde hile yapılmasının önüne geçilecek.

"Taksimetre Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, damga, muayene servisleri tarafından muayene sonucu uygun olduğu anlaşılan taksimetrenin, ayarlarına müdahale edilebilecek tüm noktalarına, muayene işlemleri tamamlandıktan sonra geri dönüşümsüz olarak bir kez kullanılabilen, çıkartıldığında tahrip olan ve üzerinde bu yönetmelik hükümlerinin gerektirdiği bilgileri taşıyan kelebek mühürleme sistemi olarak tanımlandı. İlk muayenesi yapılmış taksimetrelerin taksiye montajının yapılması halinde ilk muayene geçerlilik süresine bakılmaksızın muayene servislerince muayenesinin yapılması süresi daha önce aynı gün içerisinde yapılması gerekirken, değişiklikle bu süre üç iş gününe uzatıldı. Muayene servisleri tarafından muayenesi yapılmayan taksimetreler taksilerde kullanılamayacak.

1 AY SONRA YÜRÜRLÜGE GİRECEK
Tarife değişikliklerinde ilgili kurum/kuruluşlar tarafından tarifenin yayımlanıp, tamir-ayar servisleri tarafından taksimetrelere tarife yüklemesi yapıldıktan sonra en geç 15 gün içerisinde periyodik muayenesi muayene servislerine yaptırılacak. Damgalamada kelebek mühür kullanılacak, bağlantı elemanı çelik tel olacak ve taksimetrelerin tüm marka ve modellerine uygulanabilecek. Servis, taksilerde kullanılan tüm marka ve model taksimetrelerin muayenelerini bu yönetmelik hükümlerine göre gerçekleştirmekle yükümlü olacak ve başvuruda ibraz ettiği işaretlemeleri içeren tek tip damga dışında damga kullanamayacak. Düzenleme, yayımı tarihinden bir ay sonra yürürlüğe girecek.