BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.495,85
HABER /  MEDYA

Tahir Elçi olayında iki yeni kamera görüntüsü

Abdülkadir Selvi, Tahir Elçi'nin öldürüldüğü bölgede iki yeni kamera görüntüsünün inlecelendiğini duyurdu.

Abone ol

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ölümü üzerindeki sır perdesi henüz aralanamadı.

Kaza kurşunu mu yoksa suikaste mi kurban gittiği belli değil. Hükümet olayın aydınlatılması için savcı ve müfettişleri seferber etti.

Tahir Elçi olayında son durum ne? Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında bazı ayrıntıları okurlarıyla paylaştı.

Çözülemeyen cinayetlerin faili meçhul olarak anılacağını ve PKK propagandasına fırsat vereceğini yazan Selvi, Adalet Bakanı Bozdağ'ın olayla ilgili kararlı açıklamasını umut verici olarak görüyor. Selvi son gelişmeleri böyle aktardı:

TAHİR ELÇİ OLAYINDA İKİ YENİ GÖRÜNTÜ

"Tahir Elçi'nin öldürülmesi sırasında bölgede olan kameramanların çektiği görüntülerin yanı sıra iki yeni görüntü daha var.

1-Mardin Kebap Evi
2-PTT şubesinin kamera kayıtları
İki kamera kaydı, uzmanlar tarafından inceleniyor.
Soruşturmanın seyrini değiştirebilecek çapta görüntüler mi, soruşturmanın seyrine ne kadar ışık tutacak, orasını bilemiyorum. İnceleme sonucunda ortaya çıkacak.
Tahir Elçi, bir çatışmanın ortasında kalarak öldürülmüş olabilir.
Gerçek bu çıkarsa devletin kompleksiz bir şekilde bunu açıklaması gerekiyor.
Ama Tahir Elçi, çatışma sırasında ortaya çıkan kaos ortamını fırsat bilen YDG-H mensupları tarafından uzun namlulu silahla vurulmuş olabilir.
Yürekli bir şekilde karşı çıktığı “hendekler” Elçi'nin öldürüldüğü yerden sadece 100 metre uzaktaydı ve o hendeğin arkasından silah sıkan YDG-H militanları vardı.
Elçi olayı karanlıkta kaldıkça hendeklere, operasyonlara, çatışmalara karşı çıkan her aydın kendisini güvende hissetmeyecek.
Elçi olayı aydınlatılmadığı sürece bir korku şalı gibi bölgenin üzerine çökecek.
Elçi olayı aydınlatılmadıkça yürekler kanamaya devam edecek.