BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.427,35
HABER /  DÜNYA

ABD'de silahlı saldırı! Çok sayıda ölü yaralı var!

ABD’nin California eyaletindeki San Bernardino'da kimliği belirsiz saldırganlar, 30 bin engelliye hizmet veren bir merkeze saldırdı. Çok sayıda ölü yaralı var!

Abone ol

ABD'nin California eyaletinde meydana gelen ve 14 kişinin yaşamını yitirdiği olayın ardından kaçan zanlıların polisle çatışmaya girdiği ve biri kadın 2 saldırganın öldürüldüğü, bir polisin ise yaralandığı bildirildi.

San Bernardino polisinden yapılan açıklamada, zanlıların kaçtığı bildirilen siyah aracı polislerin tespit ettiği, ardından çıkan silahlı çatışmada araçta bulunan bir kadın ve bir erkeğin öldürüldüğü kaydedildi.

Polis ekiplerinin binaya girdikleri ve odalarda arama yaptıkları, bomba imha uzmanlarının da bombalı tuzaklara karşı incelemede bulunduğu kaydedildi.

SALDIRI NEDENİ AÇIKLANMADI

Saldırının meydana geldiği binanın engellilere hizmet veren Inland Regional Center olduğu ancak saldırganların niçin burayı hedef aldığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

FBI'dan yapılan açıklamada da saldırının bir terör eylemi olup olmadığının henüz bilinmediği belirtildi.

San Bernardino polis sözcüsü saldırının gerçekleştirildiği sırada bir etkinlik olduğunu, birden fazla saldırganın binaya girerek ateş etmeye başladığını duyurdu.

Sözcü ayrıca saldırganların 'askeri tip donanım ve kıyafetle' görüldüğünü belirtti. Tedavi merkezinin 670 çalışanı olduğu ve 30,200 kişiye hizmet verdiği biliniyor.Sözcü ayrıca saldırganların 'askeri tip donanım ve kıyafetle' görüldüğünü belirtti.

Polis de saldırgan ya da saldırganların çok sayıda silah taşıdıkları ve çelik yelekli olduklarının tahmin edildiğini bildirdi. Olayın terör bağlantılı olup olmadığı henüz net değil.

OBAMA'YA BİLGİ VERİLDİ

ABD Başkanı Barack Obama konuyla ilgili bilgilendirildi. 2016 seçimlerinde ABD Başkan Adayı olan Hillary Clinton da twitter aracılığıyla 'Bunu normal kabul etmeyi reddediyorum. Silah şiddetini durdurmak için harekete geçmek zorundayız' açıklamasını yaptı.

Kaliforniya'da bir haftadan kısa süre önce benzer bir saldırıya daha sahne olmuştu. Silahlı saldırgan 3 kişiyi öldürmüştü.