BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Tahincioğlu'ndan Ataşehir'e dev yatırım

Tahincioğlu, İstanbul Finans Merkezi'ne komşu Nidakule Ataşehir'in ilk etabını satışa çıkardı.

Abone ol

Tahincioğlu Gayrimenkul, Emlak Konut GYO işbirliğiyle Ataşehir'de inşa ettiği A Plus ofis projesi Nidakule Ataşehir'in ilk etabını satışa çıkardı.

KDV dahil 600 milyon lira ciro hedefi bulunan projede metrekare fiyatları 5 bin 500 liradan başlıyor. Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, "Bölgede metrekare fiyatları 15 bin lira seviyesinde. Biz 5 bin 500 liradan satışa çıktık. Amacımız tüketiciye kazandırmak" diye konuştu. Nidakule Ataşehir Kuzey'in toplam 13 bin 20 metrekare alanda inşa edildiğini söyleyen Tahincioğlu, alanları 135 ila 1.150 metrekare arasında modüler sistemde inşa edilen 190 ofis ve 21 ticari üniteden oluşan projenin tamamlandığında en az yüzde 50 prim yapacağını söyledi. Ofis, AVM, konut ve otel yatırımlarındaki tecrübelerini yeni yatırımlarına da aktaracaklarını anlatan Özcan Tahincioğlu, bu yıl iki projeyi daha satışa çıkaracaklarını kaydetti.

3 SENE SONRA GYO OLURUZ

Tahincioğlu, "Yeni yatırımlarımız da Nidakule markasıyla satışa çıkacak. Yıl sonuna doğru lanse edeceğiz" diye konuştu. Bugüne kadar yaklaşık 1.5 milyon metrekare inşaat yaptıklarını söyleyen Tahincioğlu, halka açılacaklarının sinyallerini verdi. Tahincioğlu, "Portföyümüzde otel, AVM ve konut var. Son dönemde ofis yatırımlarına ağırlık verdik. Konjonktüre bağlı olarak üç yıl içinde halka arz yapabiliriz" dedi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da İstanbul Finans Merkezi'ne komşu olan proje için arsa payı olarak idareye yüzde 36.2 oranında 190 milyon 231 bin lira taahhüt edildiğini söyledi. Emlak Konut'un 2013'te 15 bin konut hedefini aştığını söyleyen Kurum, bu yıl 10 bin konut satışı hedeflediklerini belirtti.

BAKANLAR DA KATILDI

Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın himayelerinde hayata geçirilen İstanbul Finans Merkezi (İFM) ile ilgili rutin toplantılar düzenlediklerini söyledi. Kurum, "Geçen gün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin de katıldığı bir toplantı yaptık. Hem Türkiye'ye hem de Avrupa'ya hitap edecek İstanbul Finans Merkezi için hükümetimizin de desteğiyle yoğun bir çalışma içerisindeyiz" diye konuştu.

ADIM ATSAK DAVA AÇIYORLAR

Murat Kurum, bazı projelerin imar planları hakkında meslek odalarının açtığı davalarla ilgili de şunları söyledi: "Bazı odalar bize iş yaptırmamayı alışkanlık haline getirdi. Nereye adımımızı atsak bir engelle karşılaşıyoruz. Her projemizde mütevazı emsaller uyguluyoruz. Bizim şirket olarak imar planı hazırlama yetkimiz yok. Yönetmelik dışında hiçbir şey yapmıyoruz kimseye de yaptırmayız. Eğer bir eksiğimiz varsa bunları düzeltiriz. Yanlıştan dönmek elzemdir."

İFM' NİN TEMELİ 3. ÇEYREKTE

İstanbul Finans Merkezi'nde hafriyat çalışmalarının tamamlandığını, bu yılın üçüncü çeyreğinde de temelinin atılacağını söyleyen Kurum, yabancı yatırımcıları buraya çekmek için turlar düzenlediklerini söyledi.