BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.284,14
HABER /  GÜNCEL

Tacos Meksika yemeği nasıl yapılır?

Tacos Meksika yemeği tarifi nedir? Baharat sevenler için Meksika mutfağının vazgeçilmez lezzeti ''Tacos'' tarifini elmaelma.com sizler için derledi!

Abone ol

Meksika mutfağının sevilen lezzeti olan tacos tarifini elmaelma.com okurları için hazırladık! Baharatları ve acı lezzetiyle ünlü olan Meksika yemeklerinden olan tacos tarifini farklı lezzetlere açık olanlar ve merak edenler için dünya lezzetleri tariflerimiz arasından seçtik. Yapımı oldukça basit olan bu tarifi sizde akşam sofralarınızda yer vererek secdiklerinize bambaşka bir lezzet sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

8 taco kabuğu
500 gr kıyma
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 domates
1 kırmızıbiber
1 sarı biber
1 yeşil biber
1 yemek kaşığı acı biber sosu
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
Maydanoz
Yapılış aşaması; Soğanı küp şeklinde doğrayıp kıyma ile birlikte tavaya alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip orta ateşte kavrulmaya bırakın. Domatesleri mutfak robotunda püre haline getirip kavrulmuş kıymaya ekleyin. Salça ve biber sosunu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Biberleri küp şeklinde doğrayıp ayrı bir tavada az zeytinyağı ile soteleyin. Kıymaya ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Taco kabuklarını fırında ısıtın. Kıyma karışımını içlerine doldurun ve üzerlerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın.

Kaynak: elmaelma.com