BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,22
ALTIN 2.445,07
HABER /  GÜNCEL

Suziki iddialı modeli Swift'i tanıttı

Türkiye pazarında gözünü yükseklere diken Suzuki, Yeni Swift ile yoğun rekabette önemli bir pazar payı sağlamayı hedefliyor. Ortalama 6.2 litrelik yakıt tüketimiyle...

Abone ol

Türk otomobil pazarında yoğun rekabetin yaşandığı B segmentine yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan Suzuki'nin iddialı modeli Swift'in yeni nesli Türkiye yollarına çıkıyor. Türkiye pazarında gözünü yükseklere diken Suzuki, Yeni Swift ile yoğun rekabette önemli bir pazar payı sağlamayı hedefliyor.

Yeni Suzuki Swift, Baltalimanı Portaxe'da dün gece düzenlenen özel Twist partisiyle lanse edildi. Suzuki Otomobil Pazarlama Tic A.Ş. Murahhas Azası Ali Savcı ve Genel Müdür Koray Batur ile davetlilerin katıldığı gecede lansmanı yapılan Suzuki'nin B segmentindeki güçlü temsilcisi Swift, modern tasarımı ve üstün teknik donanımı ile dikkat çekti. Japon üretici Suzuki, yeni "Swift" modeli ile B segmentine yeni ve farklı bir soluk getirmeye hazırlanırken, Türkiye pazarında da gözünü yükseklere dikerek, önemli bir pazar payı sağlamayı hedefliyor.

Sportif tasarımıyla göz dolduran ve Suzuki ruhunun tüm özelliklerini yansıtan Yeni Swift'in iç mekanı ergonomi ve konforu ön planda tutan bir anlayışla dizayn edilmiş. Sadece yolcuların değil yayaların güvenliğine de önem veren Yeni Swift, N-CAP yaya güvenliği testlerinde 3 yıldız alarak segmentindeki en güvenli araçlar arasında ilk sıralarda yerini aldı.

Yuvarlak hatları ve akıcı çizgileriyle, hareket kabiliyeti yüksek, şehir içine uyumlu bir otomobil olan Yeni Swift, 3 bin 695 mm uzunluğu, bin 690 mm genişliği ve bin 500 mm yüksekliği ile güçlü bir görünüm sergiliyor. Zenginleştirilmiş standart donanımıyla Yeni Swift, aynı zamanda sınıfının en geniş iç mekanına sahip. Yeni Swift'in iç mekan tasarımında geliştirlimiş ses yalıtımı önlemleri, ergonomi, konfor, estetik ve rahatlık ön plana alınmış. Koltuklar katlandığında 562 litreye ulaşan 213 litrelik bagaj hacmi ile, Yeni Swift kendi sınıfında en geniş bagaj hacminlerinden birine sahip.
Yeni Swift, çift hava yastığı, elektrikli hidroIik direksiyon, yeşil renklendirilmiş camlar, ECU immobiliser, ABS, EBD ve fren desteği, direksiyondan kumandalı radyo-CD çalar, katlanabilen pedal sistemi, ve klima gibi donanım özelliklerini standart olarak sunuyor. Zengin donanım ve üstün yol tutuş özelliklerinin yanı sıra güçlü motoruyla performanstan ve konfordan ödün vermeyen Yeni Swift, kullanıcılarına birçok ayrıcılığı da bir arada sunuyor. Yeni Swift'in motoru, 5.800 devirde 92 beygir güç, 4.200 devirde ise 116 Newtonmetre maksimum tork üretiyor.

Şehir içinde 100 km'de 8.0, şehir dışında da 5.1 litre yakıt tüketen Yeni Swift, ortalama 6.2 litrelik yakıt tüketimiyle (1999/100/EC) sınıfındaki en ekonomik otomobiller arasında yer alıyor. Swift'in 1.3 16V benzinli versiyonunun anahtar teslim fiyatı ise 23 bin YTL. Birbirinden çarpıcı renk seçenekleri ile Yeni Swift, Suzuki showroomlarında satışa sunuldu.