BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Süt İstanbul'da öğrencileri zehirledi!

İstanbul ve Trabzon'da da dağıtılan sütler nedeniyle çok sayıda öğrenci zehirlenme teşhisiyle tedavi altına alındı.

Abone ol
İstanbul ve Trabzon'da sütten zehirlendiği iddia edilen öğrenciler çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Öğrencilerin rahatsızlandığı okullara çok sayıda ambulans sevk edilirken, öğrenci velileri olaya ateş püskürdü.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü Akıl Küpü' projesi kapsamında öğrencilere süt dağıtımı başladı. Esentepe, 50. Yıl ve Nene Hatun İlköğretim Okulu'nda okuyan bazı öğrenciler bugün saat 15.30 sıralarında fenalaştı. Zehirlenme belirtisi gösterdiği ileri sürülen öğrenciler, hemen Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste muayene edilen 10 çocuğa tedavi gerekmediği belirtildi, diğer 50 öğrenci servise kaldırılarak serum takıldı. Serumu biten çocuklar taburcu edildi.

TRABZON'DA ZEHİRLENME İDDİASI

Proje kapsamında Trabzon'da da 35 anaokulu ve 309 ilköğretim okulunda 103 bin 617 öğrenciye süt dağıtımı yapıldı. Merkeze bağlı Pelitli beldesinde bulunan Mareşal Fevzi Çakmak ilköğretim Okulu'nda sütün içen bazı öğrenciler akşam saatlerinde karın ağrısı ve mide bulantısı gibi çeşitli şikayetlerle değişik hastanelere başvurdu. Bazı öğrenciler ambulanslarla, okul çıkışı evlerine giden bazılarını ise velileri hastanelere getirdi. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Eski Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi) acil servisine çeşitli şikayetlerle gelen 23 öğrenci tedavi altına alındı. Burada gerekli tedavileri yapılan bazı öğrenciler evlerine gönderildi. Tedavileri devam eden öğrencilerin durumun ise iyi olduğu bildirildi.

Vali Vekili Adem Karahasanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Taner Kırbaç da hastaneye gelerek yetkililerden öğrencilerin durumuyla ilgili bilgi aldı. Karahasanoğlu, basın mensuplarının sorulara üzerine yaptığı açıklamada, 40 öğrencinin çeşitli şikayetlerle hastanelere başvurduğunu söyledi. Bu öğrencilerin Pelitli beldesinde bulunan Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'ndan olduğunu söyleyen Karahasanoğlu, "Sabah içen öğrencilerde bir sıkıntı yok. Öğleden sonra içen öğrencilerden 40 tanesi çeşitli şikayetlerle hastanelere başvurdu. Doktor arkadaşlarda ilk bulgulara göre kesin olarak sütten zehirlenme olduğunu söylemediler. Sütü karşı duyarlılıktan da olabilir diyorlar." dedi.