BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Süryani patrik vekiline ziyaret

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Patrik Vekili Mor Filüksinos Yusuf Çetin’i ziyaret etti.<br/>...

Abone ol

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Patrik Vekili Mor Filüksinos Yusuf Çetin’i ziyaret etti.
Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yusuf Çetin, Ramazan Bayramı’nın Türkiye’ye ve Orta Doğu’da barışa vesile olmasını diledi.
Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Tarlabaşı’nda bulunan Süryani Kadim Meryem Ana Kilise’de Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Patrik Vekili Mor Filüksinos Yusuf Çetin’ ziyaret etti. Karşılıklı diyaloglarda gerçekleşen ziyarette Kızılay Genel Başkanı Akar, Suriye iç savaşı mağdurları içinde Süryanilerin de olduğunu dile getirerek, "Onlar da zarar gören kitleler arasında duruyorlar. Suriye sınırlarındaki kamplarda 200 binin üzerinde insanı ağırlıyoruz. Gayri resmi olarak da 500 bine yaklaştı. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kutsal olan ramazan ayında yardımlarımızı sıklaştırdık. Süryanilerle kardeş olduğumuzu Müslümanlardan ayırt etmediğimiz söylemek istedim. Allah’tan diliyoruz ki bu iç savaş bitsin” dedi.
Ramazan ayının ve Ramazan Bayramı’nın barış, huzur ve kardeşliğe vesile olmasını söyleyen Patrik Vekili Yusuf Çetin ise, “10 binlerce milyonlarca insan bu ayda oruç tutuyor. Allah’a yalvarıyor dünyanın huzuru için ülkemizin birlik beraberliği için. Günahların bağışlanması için. Barış için, huzur için, mutluluk için kanın durması için gözyaşlarının durması için, savaşların durması için. Din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın İftarda bizi sık sık davet ediyorlar. Çok güzel bir tablo oluşuyor. Ve tablonun Orta Doğu’da komşularımız bir birlerini öldürmeye çalışırken diyoruz ki insanlık biraz ders alsın kendilerine örnek alsın. İnsanlarda biraz yüzünü bu tarafa çevirsin. Bu güzele tabloyu görsün etkilensin. Onlarda birlerini kucaklasın, sevsin. Birbirlerini bağışlasın. Benim ve cemaatimin ramazan ayını bu kutsal orucu ve yakında kutlanacak bu ramazan bayramını ülkemize başta olmak üzere dünyamıza özellikle Orta Doğu’ya barışa, huzura, esenliğe, kardeşliği, bağışlamaya, hayatlarında yeni bir sayfa açmaya vesile olmasını diliyorum. Cenabı Allah Tüm İslam aleminin tüm Müslüman kardeşlerimizin orucunu sadakalarını kabul etsin. Şehitlerimizin ruhuna da rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.
Ziyaretin ardında Patrik, Kızılay Başkanı Akar’a Arami diliyle yazılmış dua hediye ederken, Kızılay başkanı ise Kızılay tabağı hediye etti. Hediyelerin verilmesinin ardında Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’a Patrik Vekili Yusuf Çetin kiliseyi gezdirdi.
(İHA)