BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Sürücüler dikkat! Trafik çilesi başladı

Bakım çalışması nedeniyle kapatıldı sürücüler isyan etti. Araçlar yine uzun kuyruklar oluşturdu.

Abone ol

Sürüclülerin trafik çilesi bitmek bilmiyor. Bir yılı aşkın süredir sadece geceleri kapatılan TEM Otoyolu bu sabahtan itibaren sürücülerin kabusu oldu. Bakım çalışması nedeniyle kapatılan yol isyan ettirdi.

Asıl can sıkan durum ise bu kabusun 19 gün boyunca devam edeceği...

Sürücüler dikkat! Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yol bakım çalışmaları nedeniyle TEM Otoyolu'nun Körfez ve Gebze Kavşağı arasındaki bölümü trafiğe kapattı.

Bir yılı aşkın süredir bakın onarım çalışmaları nedeniyle bazı bölümleri sadece geceleri ulaşıma kapatılan TEM Otoyolu'nda, bu kez Körfez-Gebze arası İstanbul istikameti bu sabahtan itibaren tam gün ulaşıma kapatılınca trafik felç oldu.

Ankara istikametinden gelen araçlar Körfez turnikelerinden D-100'e yönlendirilirken, burada meydana gelen sıkışıklık nedeniyle Körfez turnikelerinden itibaren İzmit'e doğru yaklaşık 10 kilometre araç kuyruğu oluştu.

TEM Otoyolu'nun Gebze-İzmit arasında yaklaşık bir yıldır süren bakım onarım çalışmaları nedeniyle, onarıma alan bölgelerde yol geceleri saat 22.00 ile 07.00 arasında ulaşıma kapatılarak yapılıyordu. Ancak Körfez İlçesi'nin Hereke Mağaraburnu mevkiindeki bakım onarım çalışmaları nedeniyle yolun İstanbul istikameti bu sabahtan itiraben 19 Ekim'e kadar sürekli kapatıldı. Ankara istikametinden gelen araçlar, İzmit'i geçtikten sonra Körfez turnikelerinden itibaren D-100'e yönlendirilmeye başlandı.

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLAUŞTU

Körfez turnikelerinden D-100'e girişte hem 2 gişe bulunması, D-100 Karayolu'nun da dar olması nedeniyle İzmit'e doğru uzun araç kuyrukları oluştu. Saat 11.00 sıralarında adım adım ilerleyen araç kuyruğunun yaklaşıkm 10 kilometreyi bulduğu, TEM'in İzmit'in kuzeyindeki Gültepe Tüpel ve viyadüklerine kadar uzadığı görüldü. Trafik yetkilileri de araç trafiğinin hızlandırılması için hiçbirşey yapamıyor. Araç sürücüleri ise, bu uygulamanın duyurulmadığını belirterek büyük tepki gösteriyor. Sürücüler habercilere, "Böyle uygulama mı olur. Gece yapsın. Gündüz böyle uygulama olur mu" diye bağırdıkkları görüldü. Bazı sürücüler, İzmit'in Kandıra turnikelerinden Körfez turnikelerine 2 saatte ulaşabildiklerini söyledi.

19 EKİME KADAR SÜRECEK

İlerleyen saatlerde ise D-100'den ilerlemeye çalışan ve Körfez-Gebze arasında uzun kuyruk oluşturan araçlara Hereke'deki gişelerden geçiş verilmeye başlandı. Ne var ki buradaki girişte de sadece çok dar iki gişenin bulunması hem bu girişi, hem TEM'i girişteki kavşak noktasını kilitledi.Yetkililer bu uygulamanın hazırlanan programa göre 19 Ekim'e kadar süreceğini belirtiyor.