BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,56
ALTIN 2.385,94
HABER /  GÜNCEL

Suruç protestoları: Mersin'de 2 yaralı, Siirt'te 10 gözaltı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki katliam, Türkiye'nin birçok ilinde protesto edildi. Mersin'de protestoculara av tüfeğiyle ateş açılması sonucu 2 kişi yaralandı. Siirt'te çıkan olaylarda 10 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki katliam, Türkiye'nin birçok ilinde protesto edildi. Protestolarda Mersin'de 2 kişi yaralanırken, Siirt'te 10 kişi gözaltına alındı.

Mersin'de katliamı protesto eden gruba av tüfeğiyle ateş açıldı.

Açılan ateş sonucu Akdeniz Göç-Der Eş Başkanı Reşat Başan ile ismi henüz belirlenemeyen bir kişi yaralandı.

Doğan Haber Ajansı (DHA), başından yaralanan Başan'ın olay yerine çağırılan ambulans ile hastaneye kaldırıldığını, diğer kişinin ise göğsünden hafif yaralandığını bildirdi.

Emek ve Demokrasi Platformu çağrısıyla, İstiklal Caddesi üzerindeki Özgür Çocuk Parkı'nda toplanan yaklaşık 1000 kişilik grubun, yolu trafiğe kapatarak protesto gösterisine başladığı ve slogan attığı belirtiliyor.

Parkın karşısında bulunan binadan gruba ateş açan kişi ise belirlenemedi.

TIKLAYIN: SURUÇ'TA KATLİAM

TIKLAYIN: SURUÇ VALİSİ: SALDIRGAN KADIN

TIKLAYIN: SURUÇ'TAN İZLENİMLER

Siirt Belediyesi Eş Başkanı gözaltına alındı

Siirt'te çıkan olaylarda ise 10 kişi gözaltına alındı.

DHA, Siirt Belediyesi Eş Başkanı Belkis Epözdemir'in de gözaltına alındığını, Epözdemir'in daha sonra serbest bırakıldığını bildirdi.

Siirt'in Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup HDP'linin Tillo ilçesi yolu üzerinde bulunan AKP İl Binası'na yürümek istedikleri, çevik kuvvet ekiplerinin grubu engellediği ve göz yaşartıcı gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale ettikleri belirtiliyor.

DHA, Siirt'te silah seslerinin duyulduğunu, göstericilerin tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda toplanması üzerine polisin ikinci kez müdahalede bulunduğunu aktardı.

HDP Siirt Milletvekili Hatice Sevimtekin de, "Suruç'taki bombalı saldırıyı protesto etmek en doğal hakkımızdır. Biz polislerle yaptığımız görüşmede bir sonuca ulaşamayınca yürümek istedik ancak onlar bize karşı şiddet kullandı" dedi.

Silvan'da olaylar

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde de traktör yüklü bir kamyon göstericiler tarafından yakıldı.

İhlas Haber Ajansı (İHA) yangına TOMA ve itfaiye araçlarının müdahale ettiğini ancak göstericilerin yangını söndürmeye çalışan ekiplere taş atarak tepki gösterdiğini bildirdi.

Tepkinin artması nedeniyle ekipler geri çekilmek zorunda kalırken, bölgede yer yer silah sesleri duyuldu.

İstiklal Caddesi'nde çatışmalar

İstanbul'da, Tünel'den Galatasaray'a doğru yürüyüşe geçen topluluğun önünde HDP İstanbul milletvekilleri ile ESP ve ÖDP gibi partilerin ve kitle örgütlerinin yöneticileri vardı.

İstiklal Caddesi'nde polis ve göstericiler arasında çatışmalar da çıktı.

Göstericiler polise havai fişek atarken, polis de TOMA ve biber gazlarıyla protestoculara müdahale etti.

İstanbul, Diyarbakır, Siirt ve Mersin'in yanı sıra Mardin, Van, Hakkari, Bitlis, Kars, Batman, Bingöl, Kocaeli, İzmir ve Çanakkale'de de Suruç'taki saldırı çeşitli eylemlerle protesto edildi.