BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.432,35
HABER /  GÜNCEL

Suruç patlaması son durum! Bombacı meğer...

Suruç patlamasında son durum ne? Suruç'tan gelen son dakika haberlere göre saldırganın kimliği tespit edildi. Suruç patlamasını Adıyamanlı Ş.A.A yaptığı iddia ediliyor. İlginç detaylar da var

Abone ol

Suruç'u kana bulayan canlı bombanın Adıyamanlı 20 yaşındaki Abdurrahman Alagöz olduğu tespit edildi. Ayakkabıcılık yaparak ailesine bakan Alagöz'ün 9 ay önce IŞİD saflarına katılmak üzere evden ayrıldığı, 3 ay sonra da kardeşini yanına aldığı öğrenildi.

Canlı bomba. 5 Haziran'da Diyarbakır mitingine saldırı düzenleyen Orhan G. ile irtibatlı. Suruç ve Diyarbakır'daki bomba düzeneği, TNT tipi patlayıcı ve demir bilyeler benzer çıktı.

Patlamanın ardından yapılan olay yeri incelemesinde kopmuş bir baş ve çeşitli uzuvların incelenmesi neticesinde 32'nci cesedin canlı bomba olduğu kesinleşti.

Canlı bomba Adıyaman iline kayıtlı 1995 doğumlu Abdurrahman Alagöz. Olay yeri inceleme ekiplerinin bölgede detaylı aramaları sonucunda bulduğu 'Abdurrahman Alagöz' adına kayıtlı kimlik üzerine araştırmayı derinleştiren güvenlik birimleri, Alagöz'ün 9 ay önce IŞİD ile bağlantılı gruplara katılmak için yurtdışına çıktığını belirledi. Edinilen bilgiye göre Abdurrahman Alagöz'ün kardeşi Yunus Alagöz de benzer şekilde örgüte katıldı ve 6 aydır Türkiye'ye dönmedi.

Kamera bozuk çıktı!

32 kişinin feci şekilde hayatını kaybettiği Suruç katliamı ile ilgili şok detaylar ortaya çıkıyor. Güvenlik birimleri, kanlı saldırının yaşandığı HDP'li Suruç Belediyesi'ne bağlı Amara Kültür Merkezi'nde olay yerini tam açıyla gören güvenlik kameralarını inceledi, ancak eli boş döndü. Çünkü kameralar bombalı eylem sırasında çalışmıyordu. Katliamı tüm yönleriyle soruşturan 4 savcı, Amara Kültür Merkezi'nin normalde sorunsuz şekilde çalışan güvenlik kameralarının saldırı günü neden kapatıldığı araştırılıyor.

İKİSİ DE ADIYAMANLI

Patlamayla birlikte Amara Kültür Merkezi'nin doğu kısmının duvar kenarına fırlayan bir kısmı parçalanmış 'baş'ın canlı bomba Alagöz'e ait olduğu düşünülüyor. Kafa parçasının, otopsi ve DNA testleri Gaziantep'te devam ediyor. Alagöz'ün 5 Haziran'da Diyarbakır HDP mitinginde bombayı patlatan Orhan Gönder'le aynı dönemde IŞİD'e katıldığı ve birbirlerini t

anıdıkları ileri sürülüyor.

DİYARBAKIR BAĞLANTISI

Canlı bomba Alagöz'ün, 7 Haziran Genel Seçimleri'nden hemen önce, 5 Haziran'da Diyarbakır'daki HDP mitingine yapılan bombalı saldırının faili Orhan G. ile bağlantısı araştırılıyor. İstihbarat birimleri, her iki olayın azmettiricilerinin aynı kişiler olma ihtimali üzerinde duruyor.

AİLE DNA İÇİN ÇAĞRILDI

Abdurrahman Alagöz kimliği ve bulunan kopuk başın Gaziantep'e otopsi için yollanmasının ardından güvenlik güçleri Alagöz'ün Adıyaman'da yaşayan ailesine ulaştı. Aileye, oğulları ile iletişim kurup kurmadıkları ve en son ne zaman görüştükleri soruldu. Alagöz'ün 9 ay önce örgüte katıldığı, istihbarat raporlarında ise Alagöz'ün IŞİD'e ilgisinin 2 yıl önce başladığının yeraldığı öğrenildi. Adıyaman'da boyacılık yaparak ailesine katkıda bulunan Alagöz'ün, 9 ay önce ailesine, “Ben yurtdışına gidiyorum” diyerek gittiği, ardından 6 ay önce de kardeşi Yunus Alagöz'ün “Kardeşimin yanına yurtdışına gidiyorum” diyerek Türkiye'den ayrıldığı kaydedildi. Alagöz ailesinden iki kişi, geniş güvenlik önemleri altında DNA testi için Gaziantep'e götürüldü. Çocuklarından 6 aydır haber almadıklarını söyleyen Alagöz ailesine ait evin etrafında ise güvenlik önlemleri alındı.alagöz.20150722090824.jpg

ALAGÖZ'ÜN ANNE VE BABASI BOŞANMIŞ

Korkunç katliamın şüphelisi olarak Şeyh Abdurrahman Alagöz adı gündeme geldi. Bombacının parçalanmış cesedinin yanında Şeyh Abdurrahman Alagöz’e ait kimlik bulundu. Alagöz, Adıyaman Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği öğrencisi. 20 yaşında ve Adıyaman nüfusuna kayıtlı. 1’i kız 4 kardeş. Anne babası boşandıktan sonra annesiyle yaşamaya başlayan Alagöz 6.5 ay önce evi terk etti. Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1. sınıf öğrencisi ağabeyi Yunus Emre Alagöz ise kardeşinden 20 gün önce evden gitti. Alagöz, 2 ay önce Adıyaman Merkez’deki annesinin evine döndü. Alagöz, annesine Gaziantep’te bir Kuran Kursu’nda eğitim aldığını, geçimini boyacılık yaparak sağladığını anlattı. Annesinin evinde 10 gün kalan Alagöz, 2. kez evi terk etti.

BABA KAYIP BAŞVURUSU YAPMIŞ

Alagöz ve HDP mitingini bombalayan Orhan Gönder’in ortak noktaları da ortaya çıktı. Alagöz ve Gönder de Adıyamanlı. Ayrıca ikilinin yolu Habertürk’ün Adıyaman’daki IŞİD yapılanmasını anlattığı yazı dizisinde dikkat çektiği “İslam Çayevi”nde de kesişmiş. İkilinin IŞİD’e yakın “Dokumacılar” grubundan olduğu da belirtiliyor. Çocukları IŞİD’e katılmış ailelerin şikâyeti üzerine 3 kez basılan ve daha sonra ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatılan çayevinde, Alagöz ile ağabeyi Yunus Emre’nin çalıştığı iddia edildi. Baba Zeynel Alagöz polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. İşlemin ise “terör nitelikli kayıp şahıs” olarak yapıldığı öğrenildi. Diyarbakır’daki bombalamanın faili olan Orhan Gönder’in de aynı şekilde arandığı ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Alagöz’ün adına kayıtlı olan 2 GSM hattı da polisler tarafından incelemeye alındı.