BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.458,21
HABER /  GÜNCEL

Suruç bombacısının o kaydı ortaya çıktı!

Suruç patlaması son durum bilgilerine göre, emniyet birimlerinden, Alagöz’ün, ağabeyi Yunus Emre Alagöz ile birlikte 2014’te Adıyaman’dan ayrıldığı, önce Gaziantep ve Kilis’e geçtikleri bilgisi alındı.

Abone ol

Emniyet, Suruç patlamasında aradığı iki kardeşin izine Ocak 2015’te tekrar rastladığında Şeyh Abdurrahman ve Yunus Emre Alagöz Suriye’de IŞİD’e katılmışlardı. Suriye’de bomba eğitimi aldıkları değerlendirilen Alagöz ile ağabeyi Yunus Emre Alagöz’ün daha sonra yasadışı yollardan Türkiye’ye giriş yaptıkları belirlendi.

Ailenin başvurusu üzerine her iki kardeşin de emniyette ‘terör nitelikli kayıp’ olarak kayıtlarının bulunduğu bildirildi. Öte yandan, Alagöz ile HDP Diyarbakır mitinginde bombalı saldırı düzenleyen Orhan Gönder’in aynı gruba bağlı oldukları, aynı dönemde Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldıkları bilgisine de ulaşıldı.

Hürriyet'in haberine göre, Suruç Amara Kültür Merkezi’ndeki canlı bomba saldırısını, Adıyaman nüfusuna kayıtlı Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün (20) yaptığı kesinleşti. Olay yerinden bulunan ceset parçaları ile Alagöz’ün ailesinden alınan DNA örnekleri eşleşti.

32 kişinin öldüğü saldırı sonrası olay yerinde bulunan ceset parçalarından bir kafatasının yarısı ile kol, DNA incelemesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Şüpheli Alagöz’ün ailesinden de doku örnekleri alındı. Yapılan karşılaştırmada doku örnekleri eşleşti ve canlı bombanın Adıyaman Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisiyken IŞİD’e katıldığı iddia edilen Şeyh Abdurrahman Alagöz’e ait olduğu kesinleşti.

surucbombacisi.jpg

ARANIYORLARDI

Emniyet birimlerinden, Alagöz’ün, ağabeyi Yunus Emre Alagöz ile birlikte 2014’te Adıyaman’dan ayrıldığı, önce Gaziantep ve Kilis’e geçtikleri bilgisi alındı. Emniyet, aradığı iki kardeşin izine Ocak 2015’te tekrar rastladığında Şeyh Abdurrahman ve Yunus Emre Alagöz Suriye’de IŞİD’e katılmışlardı. Suriye’de bomba eğitimi aldıkları değerlendirilen Alagöz ile ağabeyi Yunus Emre Alagöz’ün daha sonra yasadışı yollardan Türkiye’ye giriş yaptıkları belirlendi. Ailenin başvurusu üzerine her iki kardeşin de emniyette ‘terör nitelikli kayıp’ olarak kayıtlarının bulunduğu bildirildi.

Baba, kasımdan sonra çocuklarından haber alamayınca hem Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne hem de Cumhuriyet Başsavcılığı’na ikinci kez başvurdu. İki kardeşin bilgileri, UYAP ve GBT’de (Genel Bilgi Taraması) arama kayıtlarına girdi. Bu arama kaydı olduğu sırada canlı bomba Alagöz’ün iki kez Adıyaman’a giderek ailesiyle görüştüğü de ortaya çıktı. Alagöz’ün arandığı süreçte Gaziantep ve Kilis’te kaldığı belirlendi.

Alagöz ile HDP Diyarbakır mitinginde bombalı saldırı düzenleyen Orhan Gönder’in aynı gruba bağlı oldukları, aynı dönemde Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldıkları bilgisine de ulaşıldı. Gönder’in Gaziantep’te kaldığı hücre evine baskın yapıldığı, ancak Alagöz’ün bulunamadığı öğrenildi.

ŞİMDİ DE ABİ ARANIYOR

Suruç bombasının faili Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz’ün, kardeşiyle birlikte yasadışı yollardan Türkiye’ye giriş yaptığı ve eylem hazırlığında olduğu iddia ediliyor. Bu istihbarat üzerine ses getirecek büyük bir eylem yapabileceğinden şüphelenilen ağabeyin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Yunus Emre Alagöz’ün fotoğraf ve bilgileri de bütün güvenlik birimleriyle paylaşıldı.