BIST 9.706
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.443,93
HABER /  GÜNCEL

Bir PKK vuruyor bir IŞİD neler oluyor?

TÜRKİYE arka arkaya gelen son dakika haberlerle şoka girdi. Pazartesi günü Suruç ile başlayan olaylar zincirinde kan gövdeyi götürüyor. 4 günde geldiğimiz duruma bakın.

Abone ol

İNTERNETHABER - Neler oluyor? Pazartesi gününden bu yana 4 gün içinde Türkiye cehenneme döndü. Bir IŞİD vuruyor bir PKK... Suruç ile başlayan süreçte düğmeye basılmış gibi ülke kan gölüne çevrildi ve herkes 'neler oluyor' sorusunu sormaya başladı. Pazartesiden perşembeye düzenlenen 5 saldırıda 37 can gitti.

İşte sadece 4 gün içinde yaşadıklarımız

SURUÇ (20 TEMMUZ 2015)  : Türkiye kabus dolu haftaya Suruç şokuyla başladı. Pazartesi günü IŞİD'in Kobani'ye gitmek üzere toplanan gençlere yönelik canlı bombalı saldırısında 32 kişi öldü onlarca kişi de yaralandı. Bu olay Türkiye'deki pamuk ipliğine bağlı olan sükunetin bitişinin ilanı oldu.

şanliurfa-suruç-patlamasi.jpg
ADIYAMAN 1 ASKER ŞEHİT : Suruç ile birlikte PKK 'çatışmazlığı bitirmek' için aradığı bahaneyi buldu ve silahlar ateşlendi. Suruç olayının akşamında PKK misilleme adı altında askere saldırdı. Adıyaman'daki saldırıda 1 asker şehit edildi.

adiyaman-pkk---tsk-çatişma-1-şehit.jpg
CEYLANPINAR 2 POLİS ŞEHİT (22 TEMMUZ 2015) : PKK durmadı. IŞİD'in suruç katliamının faturasını bu kez polislere kesti. Suruç'a misilleme olarak Ceylanpınar'da bu kez polisi hedef aldı. Evlerinde 2 polis memurunu el ve ayaklarını bağlayarak infaz etti. PKK bu saldırıyı da 'üslendiğini ve Suruç misillemesi' olduğunu duyurarak ilan etti.

şanliurfa-ceylanpinar-2-polis-şehit.jpg

DİYARBAKIR 1 POLİS ŞEHİT (23 TEMMUZ 2015) : Kan bir kez akmaya başlayınca durmadı. Bugün yani perşembe günü de ilk saldırı haberi saat 14.45'te Diyarbakır'dan geldi. Trafik kazası ihbarı yaparak polisler pusuya düşürüldü. Uzun namlulu saldırıda 1 polis şehit olurken diğer poliste ağır yaralandı.
diyarbakir-polise-saldiri-1-şehit.jpg
KİLİS : Diyarbakır'daki saldırının şoku geçmeden bu kez IŞİD saldırısı haberi geldi. Kilis'te Suriye tarafındaki IŞİD kontrolündeki bölgeden sınırdaki karakol tarandı. İlk ateşte 1 astsubay şehit düşürken 2 uzman çavuş da yaralandı.
kilis-işid-saldirisi-1-şehit-2-yarali.jpgSadece 4 gün içinde Türkiye'nin kan gölüne dönmüş olması endişe yarattı. 'Neler oluyor' dedirten tabloda bir yanda PKK saldırıları diğer yanda IŞİD saldırıları yer alıyor. Türkiye ise PKK ile IŞİD'in topraklarına sıçrayan kanlı savaşında sürekli can kaybı yaşıyor.