BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.513,05
HABER /  GÜNCEL

Suriye'nin yangını Türkiye'ye sıçradı

Suriye'nin İdlip kenti Aynalbayda köyü yakınlarındaki ormanlık alanlarda 15 ayrı noktada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı

Abone ol

 Yangın, Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Aşağıpulluyazı köyü sınırından Türkiye'ye geçti. Antakya Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, yaptığı açıklamada, Suriye tarafından kasten çıkarıldığını tahmin ettikleri yangının Türkiye sınırına paralel olarak yaklaşık 2 kilometrelik bir alanda etkili olduğunu söyledi.

Yangını söndürmek için 15 ayrı ekibin sınır hattında yer aldığını ve söndürme çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Harbi, ''İlk tahminlere göre 2 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü. Yangını tamamen söndürmek için yoğun bir çapa sarf ediyoruz. Şu an itibariyle tehlikeli bir durum yok. İnşallah hava şartları müsaade ederse, sınırımızda daha fazla etkili olmadan yangını tamamen durdurmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

Dumanların yükselmeye devam ettiği Suriye tarafından zaman zaman patlama sesleri duyulurken, yanan bölgenin Suriyeli muhaliflerin Türkiye'ye geçiş noktası olduğu öğrenildi.