BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.404,63
HABER /  DÜNYA

Suriye'nin kararı BM'yi sevindirdi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye hükümetinin ülkede kimyasal silah kullanıldığına ilişkin iddiaların araştırılması için müzakereyi sürdürme kararından memnuniyet duyduğunu ancak gerçeklerin ortaya çıkarılması için bütün iddiaların araştırılmasının ha

Abone ol

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Ban tarafından oluşturulan heyetin başkanı Ake Sellström'ün bu hafta New York'a geleceği ve son duruma ilişkin Genel Sekreter'e bilgi vereceği belirtildi.

Sellström başkanlığındaki heyetin Suriye'deki gelişmeleri izlemeye ve üye ülkeler tarafından sunulan delilleri incelemeye devam ettiği vurgulanan açıklamada, misyonun Suriye'ye komşu ülkelerde de çalışma yaptığı aktarıldı.

Açıklamada, Suriye rejiminin iddiaların araştırılması için BM ile müzakereye devam etme kararından Genel Sekreter'in memnuniyet duyduğu belirtilerek, Ban'ın, Suriye hükümetinden güvenilir sonuçlara ulaşılabilmesi için heyete bütün iddiaların incelenmesi için izin vermesini beklediği vurgulandı.

SURİYE REJİMİ ARAŞTIRILSIN İSTİYOR

Suriye 'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi de BM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, BM temsilcilerini, kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin müzakere yapmak için Şam'a davet etti.

Heyetin konuyu Suriye Dışişleri Bakanlığı'yla ele almasını isteyen Caferi, rejim dışındaki taraflardan gelen iddiaların araştırılmas talebine olumlu yaklaşmadıklarını kaydetti.

Caferi , heyetin öncelikle Han El-Assal bölgesinde Suriye Hükümeti'nin BM'ye ilettiği iddiaları araştırması gerektiğini savundu.