BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.470,85
HABER /  DÜNYA

Babadan oğluna hayat

Mersin’de ateş şikayetiyle hastanelere götürdükleri 1 yaşındaki oğullarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Araboğa çifti, İzmir’de...

Abone ol

Mersin’de ateş şikayetiyle hastanelere götürdükleri 1 yaşındaki oğullarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Araboğa çifti, İzmir’de yapılan karaciğer nakliyle çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
Mersin’de diş çıkardığı için hafif ateşi olan 1 yaşındaki oğulları Kuzey’i hastaneye götüren Aynur ve Tayfun Araboğa, verilen antibiyotiği kullanmalarının ardından kusma, ishal şikayetleri üzerine çocuklarını tekrar hastaneye götürdüler. Dizanteri denilerek eve gönderilen çift, ertesi gün çocuğun gözlerindeki sarılık nedeniyle tekrar hastaneye gitti. Sarılık teşhisi konulan ve serum takılan minik Kuzey, fenalaşınca ambulans helikopterle İzmir’e getirildi.
İzmir’de Kuzey’e karaciğer nakli yapılması gerektiğine karar veren doktorlar, dokuları uyuşan baba Ali Tayfun Araboğa’nın karaciğerinin bir parçasını oğluna nakletti. Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Çiğdem Arıkan, Prof. Dr. Mehmet Alper, Op. Dr. Cahit Yılmaz, Op. Dr. Zafer Önen ve Dr. Onur Duygu’nun gerçekleştirdiği başarılı iki operasyonla küçük Kuzey, tekrar sağlığına kavuştu.

“BİNLERCE KEZ ŞÜKREDİYORUM”
Anne Aynur Araboğa Kuzey’in hayatını kurtaran doktorlara teşekkür ederek, “İzmir’de karaciğer nakliyle, ‘yaşamaz’ denilen oğlumuz şimdi yaşıyor ve kucağımızda. Helikopter ambulansla geldi buraya zaten. Hemen sabahı ameliyata aldılar. Sabah çıkmaz demişlerdi. Ama burada karaciğer nakli oldu Kent Hastanesi’nde. Doktorlarımız Murat Kılıç, Murat Zeytunlu, Çiğdem Arıkan çok sağ olsunlar. Allah’a binlerce kez şükrediyorum ki, beni onlarla karşılaştırdı” dedi.
Baba Ali Tayfun Araboğa da, “Hayata kavuştu oğluşum. Benim sağlık durumum çok iyi, oğluşum da maşallah çok iyi. Doktorlarımızın sayesinde” dedi.