BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.433,01
HABER /  DÜNYA

Suriyeliler için ikinci kamp

Şanlıurfa Valisi, Türkiye'ye gelen sığınmacılar için ikinci çadır kentin açılacağını bildirdi...

Abone ol

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, beraberindeki yetkililer ile kısa süre önce Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinde altyapı çalışmalarına başlanan 10 bin kişilik çadır kent alanında incelemelerde bulundu.

Beraberindeki yetkililer ile birlikte Akçakale'ye giden Vali Güvenç, ilçe girişinde altyapı çalışmaları sürdürülen çadır kente ilişkin Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ve AFAD yetkililerinden bilgi aldı.

TÜRKİYE'YE 35 BİN SURİYELİ GİRİŞ YAPTI

Sığınmacıların sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri alanların da bulunacağı çadır kente ilişkin bilgiler alan Vali Güvenç, "Şu ana kadar Suriye'den ülkemize 35 bin civarında insan geldi. Ülkemize gelen sığınmacılardan yaklaşık 10 bini Ceylanpınar ilçemizdeki çadır kentte konuk ediyoruz. 20 bin kişilik olan Ceylanpınar'daki çadır kentin ardından, Akçakale ilçemizde de 10 bin kişilik kamp kurulması için çalışmalarımızı başlattık. 500 dekarlık bu alanda çalışmalar sürüyor ve gerekli ödeneklerimiz temin edildi. İnşallah 20-25 gün içersinde bu kampı da hayata geçireceğiz. Çadır kentimizi; spor alanları, seyyar hastane, lavabo, tuvalet, banyolarıyla tam bir sosyal tesis haline getireceğiz" diye konuştu.