BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.460,43
HABER /  DÜNYA

Suriyeli mültecilere Türkçe kursu

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve bir bölümü Mersin’de barınan Suriyeli mültecilerin kolay iletişim kurmalarını sağlam...

Abone ol

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve bir bölümü Mersin’de barınan Suriyeli mültecilerin kolay iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla Türkçe kursu açıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, müdürlüğe bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nde verilen kursa 30 Suriyeli mülteci katılıyor. Yaklaşık 4 ay sürecek kursa katılan, aralarında doktor, hemşire ve çocukların da yer aldığı Suriyeli kursiyerlerin çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor. Suriyeli mülteciler kendilerine Türkçe kursu açılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiriyorlar.
Kursu ziyaret eden Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Abdullah Gül, "Müdürlük olarak toplumun her kesimine olduğu gibi ülkemize sığınan Suriyeli mültecilerimize Çocuk ve Gençlik Merkezimizde Türkçe kursu vermekten memnunluk duyuyoruz. Bakanlığımız ve Valiliğimiz olarak tüm ihtiyaç sahiplerin yanındayız” dedi.