BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.310,20
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli mendilci çocuğun artık yüzü gülüyor!

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, Basmane’de mendil sattığı için esnaftan şiddet gören Suriyeli Ahmet’in ailesini ziyaret etti.

Abone ol

Basmane’de ekmek parası kazanmak için mendil satarken esnaf tarafından fiziksel saldırıya uğrayan Suriyeli küçük Ahmet'e ve ailesine ilk ziyaret AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'dan geldi. Suriyeli Ahmet Hacı Abdullah’a yapılan saldırı kent kamuoyunu ayağa kaldırırken, Emniyet direkt olarak harekete geçti, olaya karışan esnaf hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Delican beraberindeki heyetle birlikte Ahmet’in ailesinin Konak Etiler Mahallesi’ndeki evini ziyaret etti. 2 oda evde akrabalarıyla birlikte 12 kişi yaşayan aileye erzak yardımı yapan Delican, çocuklara da çok sayıda oyuncak armağan etti. Ahmet’in sattığı mendillerden almayı da ihmal etmeyen AK Parti İl Başkanı, anne Usan Abdullah’ın kalp ameliyatı için de harekete geçti. Delican hastaneyle bağlantı kurarak operasyonu üstlendi.

suriyelicocuk2.jpg 

OLAY ANINI ANLATTI

Esnafın saldırısına uğrayan Ahmet ziyarette ilk kez yaşadıklarını anlattı. Ahmet, “Ben orada oturanlara mendil satıyordum. Uzaklaştırmak istediler ve hemen tokat attılar. İçeriden birkaç kişi daha geldi. Yere düştüm, burnum kanadı. Bir tanesi yerdeyken karnıma tekme attı. Çok korktum… Mendil satmaya devam edeceğim çünkü ailemin ihtiyacı var” dedi. Baba Abdul Abdullah ise olaya karışan esnafın basına yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Abdul Abdullah iddia edildiği gibi bir kavga ayırma durumu olmadığı ifade ederek, “Kimse kendi arasında kavga etmiyordu.

suriyelicocuk.jpg

İşyerinde bulunanlar oğluma saldırmış. Oradaki Suriyeliler ellerinden almış, bize onlar anlattı” diye konuştu. Anne Usan Abdullah ise çocuklarını hiçbir zaman çalıştırmak istemediklerini ancak buna mecbur olduklarını söyledi.

İZMİR'E MAL EDİLEMEZ

Suriyeli çocuğun evine ziyarette bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Hiç hak etmediği bir durumla karşı karşıya geldi… Birkaç densizin yaptığı hareketin tüm İzmir’e mal edilmesini asla doğru bulmuyoruz. Bu kişiler kanunlar çerçevesinde gereken cezayı alacaklardır. Ahmet ve ailesi ülkemizde misafirimizdir. Bu davranışları kabul etmek mümkün değildir. Devletimizin makamları kendilerine sahip çıkmıştır. Emniyet ve diğer kamu kurumları yetkililerinin ilgilerine de teşekkür ederim” diye konuştu.

AHMET VE AİLESİNİN YANINDA OLACAĞIZ

Küçücük bir çocuğa sebep ne olursa olsun el kalkmasının asla tasvip edilemeyeceğini vurgulayan Delican; “Bu küçücük yavrumuza kalkan eller kırılsın. Yapılan asla kabul edilemez. Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerinde vahşet içerisindeki bir savaştan kaçarak ülkemize sığınmışlardır. Onlara sahip çıkmak bizim en insani görevimizdir.

suriyelicocuk1.jpg


Biz bundan sonra tüm Suriyeli kardeşlerimize sahip çıktığımız gibi, elim olayda esnaf tarafından darp edilen Ahmet'e de sahip çıkacağız. Onu sürekli belirli aralıklarla evinde ziyarete gideceğiz. Ailesinin yanında olacağız. Yaşadığı bu kötü olayı bir nebze de olsa unutabilmesi adına Ahmet'i ve kardeşlerini en kısa süre içerisinde Aqua Park' a götürmeyi planlıyoruz. Gönüllerince eğlenebilmelerini ve yaşadıkları bu kötü olayı unutması adına yardımcı olmak istiyoruz. Biz Ahmet'i unutmayacağız. Dileriz ki Ahmet ve ailesi de bizi unutmaz. Ahmet'in okuyup güzel bir gelecek elde edebilmesi için bizler ona destek olacağız. O da okuyup ileride ülkesine daha iyi hizmet edecektir. Bu konuda bizim Ahmet'e olan güvenimiz tamdır” dedi.