BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  DÜNYA

Suriyeli İslamcılar Cenevreye gitmiyor

Suriye’deki rejime karşı savaşan 19 İslamcı grup, Cenevre’de yapılması planlanan barış konferansına katılmayı reddetti

Abone ol

Daily Telegraph sinin İstanbul’daki muhabiri Ruth Sherlock, gazetesindeki haberinde Suriye’deki rejime karşı savaşan 19 İslamcı grubun, Cenevre’de yapılması planlanan barış konferansına katılmayı reddettiğini duyurdu.

Haberde, İslamcı gruplar adına yapılan açıklamadan şu alıntı yapıldı: “İkinci Cenevre Konferansı halkımızın tercihi ve devrimimizin talebi değildir ve hiçbir zaman da olmayacaktır.”

İKİNCİ CENEVRE İHANETTİR

Habere göre, Sukur el Şam’ın aralarında olduğu gruplar daha da ileri giderek, konferansa katılacakları “ihanetle” suçladı.

Sherlock ayrıca, Batı ülkelerinin ise muhaliflerin çatı kuruluşu Suriye Ulusal Koalisyonu’na, 9 Kasım’daki toplantısında konferansa katılma kararı alması için baskı yaptığını belirtti.

SURİYE SÜREÇ DEĞİL BARIŞ İSTİYOR

İngiliz gazetesi Guardian’ın tartışma sayfalarında yazan Suriyeli yazar Rime Allaf ise, “Bize barış verin, süreç değil” diyerek, Cenevre Konferansı’nın düzenleniş şeklini eleştirdi.

ABD’yi, anlaşmazlığa son vermek yerine “sonu gelmeyen görüşmeler” peşinde olmakla suçlayan Allaf şöyle yazdı:

“Suriye’nin gerçek dostları Esad’ın kuşatmasını kırar, hava gücünü etkisizleştirir ve hem Suriye halkını hem de devrimcileri Cenevre’de umut olduğuna, bir değişimin yakın olduğuna ve kabusun sona erdiğine ikna ederdi. Bundan daha azı sadece Suriyelileri daha fazla ümitsizliğe ve bölgeyi daha büyük bir istikrarsızlığa sürükler.”