BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Hüda Kaya HDP'ye neden girdi?

28 Şubat ve sonrasında başörtü mücadelesinin öncü isimlerinden Hüda Kaya HDP'ye katıldı. peki Hüda Kaya neden HDP'ye girdi?

Abone ol

Başörtü mücadelesinin öncü isimlerinden Hüda Kaya'nın HDP'de yer alması pek çok kesim tarafından şaşkınlıkla karşılandı. 28 Şubat döneminde yazdığı yazı nedeniyle kendisi ve kızları yıllarca hapis yatan Hüda Kaya şimdi neden HDP'de? 

İşte bu sorunun cevabını T24'ten Murat Sabuncu  Hüda Kaya'ya sordu. Hüda Kaya'nın HDP'de yer almasını bakın nasıl anlatıyor Murat Sabuncu:

Hüda Kaya’nın HDP’ye gelişinin en önemli nedenlerinden biri “tek bir liderin iki dudağı arasına mahkum olmak istememesi.”

Bunu şöyle ifade ediyor:
“Şu ana kadar Türkiye siyasi geleneğinde, partilerin hiyerarşisinde, sadece tek bir liderin iki dudağı arasından çıkan kararları, özgürlük diye göremedim. Bu sebeple bu zamana kadar siyasi çalışmalardan uzak kaldım. HDP sürecinde; yurtiçi, yurtdışı konferanslarla tanıştığımız, iletişim içinde olduğumuz arkadaşlarla burada bir lider sultası olmadığını, olmayacağını, kadınların kendi özgür kararlarında son derece inisiyatif sahibi olduklarını, hatta kadın meclislerinin aldığı kararların tartışmaya bile açılamadığına şahit oldum. Dindar bir Müslüman kadın olarak, başörtülü bir kadın olarak ötekileştirilmeden, benimle beraber, benim özgür olduğum tüm alanlarda, Türkiye’de bu topraklarda yaşayan her düşünceden halkların, insanların özgürlük içerisinde kendi kimliklerini var edebileceklerini gördüğüm için buradayım.”

Cumartesi yapılan HDK Genel Kurulu’nda bir de madde teklif etmiş Kaya:
"Teklif ettiğim madde şöyle: Kadınlar tercih ettikleri hayat tarzları, kılık kıyafetleri sebebiyle hiçbir şekilde ötekileştirilemezler, eğitim ve çalışma hakları engellenemez. Bunun burada karşılığını gördüğüm için buradayım."