BIST 10.000
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.433,30
HABER /  DÜNYA

Suriye'dene olay 2015 açıklaması

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, 2015'in kendileri için zafer yılı olacağını söyledi.

Abone ol

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, yeni yıl için yayımladığı mesajında 2015'in Suriye’ye kurulan "dört yılık komplonun kırıldığı" ve "düşmanın yenildiği bir yıl" olacağını söyledi.

BATI VE SİYONİSTLER KRİZ YARATTI

Yakın Doğu Haber'de yer alan habere göre, Suriye halkının "dört yıl boyunca bir baskı altına alındığını" belirten Faysal Mikdad, “Batı ve Siyonist rejim Suriye’yi teslim alma hedefiyle bölgede her zaman bu tür krizler yarattı” dedi. Suriye’de siyasi rejimin değişmesine Suriye halkının karar vereceğini vurgulayan Mikdad, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Batı ülkeleri halkın iradesini hesaba katmıyor, değişiklik istediği her ülkede kuklalarını kullanıyor. Suriye’de de tekfirci terörist grupları kullandılar. Tekfirciler Suudi Arabistan ve Türkiye gibi ülkelerin mali ve lojistik desteği ile din adına, halkı kılıçtan geçirdi ve Suriye’yi harabeye çevirdi. Bunu Libya’da ve Irak’ta da görüyoruz.”

Geçen yaz yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Suriye halkının ülkenin geleceği konusundaki iradesini yansıttığını belirten Faysal Mikdad, Suriye’nin müttefiklerinin giderek arttığını ve Suriye hükümetinin de herhangi bir dış müdahale olmadan sorunun siyasi yollarla çözümüne hazır olduğunu söyledi.