BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.468,06
HABER /  DÜNYA

Suriye'den ölüm haberleri geliyor!

İsyan ateşinin hızla yayıldığı Suriye'de sokaklarda kan durulmuyor. İşte bölgeden gelen son haberler.

Abone ol

Suriye'de gösteriler hız kesmiyor. Devlet Başkanı Beşar Esad'ın reform sözü muhalefeti ikna etmeye yetmedi. Gösteriler bu kez Dera'nın yanısıra başkent Şam ve Hama'ya sıçradı. Şam'da onlarca kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Dara'da süren gerginliklerde polisle çatışan göstericiler Hafız Esad'ın heykelini ateşe verdiler. Bölgeden polisin göstericilerin üzerine ateş açtığı ve açılan ateş sonucu 30 kişinin öldüğü bildirildi.

Esad'ın reform vaadi, muhalefeti tatmin etmedi, "Bu reformlar taleplerimizi karşılamıyor" diyen muhalefet durmadı. Dera'da gösteriler bugün de devam etti.

Dera'da cuma namazından sonra yaklaşık 200 kişi yönetim karşıtı gösteri düzenledi. Bir görgü tanığı, Dera'da cuma namazından sonra gösteri yapanların, "Dera sana kanımız, canımız feda olsun" sloganları attıklarını söyledi.

Reuters'ın haberinde, gizli polisin, göstericilerden 3'ünü tutukladığı belirtildi. Çok sayıda askerin konuşlandırıldığı şehre gazetecilerin girişi yasaklandı. Dera'da bir haftadır süren gösterilerde onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

ŞAM DA KARIŞTI

Başkent Şam'da da 200 kişilik bir grup, "Yanındayız Dera" sloganlarıyla sokaklara döküldü. Gösteriye polis müdahale etti, onlarca kişi gözaltına alındı.

ESAD İSTİFA SESLERİ!

Suriye'nin Hama kentinde de hükümet karşıtı gösteriler düzenlendi. El Cezire televizyonu, Hama'da binlerce kişinin Şam yönetimi karşıtı gösteri düzenlediğini duyururken, göstericilerin, Esad ailesinin bir an önce yönetimi bırakması yönünde sloganlar atıklarını aktardı.

Öte yandan kanal, ülkenin güneyindeki illerden yüzlerce kişinin Dera kentine gitmeye çalıştığını kaydetti.

Devlet Başkanı Beşar Esad'ın basın danışmanı, dün hükümetin 48 yıllık olağanüstü kaldırmak üzere çalışmalara başlayacağını ve demokratikleşme yönünde reforma gidileceğini açıklamıştı.

Bu haberin ardından ülkede yüzlerce kişi kutlama amacıyla sokaklara dökülmüştü.