BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Suriyedeki Şiiler ayaklandı

Şam'da Hz. Ali'nin kızı Seyide Zeynep Türbesi'nde, Irak'taki Şiiler'e yönelik saldırılar kınandı.

Abone ol

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Hz. Ali'nin kızı Seyide Zeynep Türbesi'nde, Irak'taki Şiiler'e yönelik meydana gelen saldırılar kınandı.

Şam'daki 'Seyide Zeynep Türbesi'nde Irak'ta Şii türbelerine karşı düzenlenen saldırıların kınandığı bir tören düzenlendi. Kınama töreninde yapılan konuşmalarda saldırıyı düzenleyenlerin Iraklı veya Müslüman olmalarının mümkün olmadığı vurgulanırken, her Müslüman'ın, Irak'ı parçalamayı hedefleyen dış güçlere karşı koyması gerektiği belirtildi. Samarra Kenti'nde Şii ve Sünniler'in dost bir şekilde yaşadıklarına dikkat çeken Iraklı din adamı Salih Zu Riaseteyn, bugüne dek mezhebi veya aşiret temelli herhangi bir sorunun yaşanmadıklarının altını çizdi.

Olaylarda Batı'nın sorumlu olduğunu ve Müslümanlar arasına fitne sokulmak istendiğini dile getiren Riaseteyn, Irak'ta yaşayan hiçbir Sünni'nin bu türbelere karşı bir kininin bulunmadığını söyledi. Bedi Al Hakim isimli din adamı ise, Hadi ve Askeri Camii ve Türbesi'ne yapılan saldırıların Iraklılar arasına fitne sokmayı hedeflediğini belirterek, bunun ilk kez yaşanmadığını, olup bitenlerin bir cinayet niteliği taşıdığını savundu.

Şam'da yapılan törene Sünni din adamlarının katılımı dikkat çekti.