BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  DÜNYA

Suriye'de ölü sayısı 44'e yükseldi

Suriye Genel Devrim Konseyi, operasyonlarda güvenlik güçlerince açılan ateşte çoğunluğu Dera kentinde olmak üzere ölü sayısının 44'e yükseldiğini duyurdu...

Abone ol

Suriye Genel Devrim Konseyi, ordunun ülkenin çeşitli kentlerinde muhaliflere karşı düzenlediği operasyonlarda güvenlik güçlerince açılan ateşte çoğunluğu Dera kentinde olmak üzere ölü sayısının 44'e yükseldiğini duyurdu.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu olan konsey, ülkenin güneyinde yer alan Dera kenti ve çevresinde 19, orta kesimlerde yer alan ve sabahtan bu yana yoğun olarak birçok semtinde operasyonların devam ettiği Humus'ta 17, Lazkiye'de 2, Şam'ın banliyölerinde 4, İdlib ve Haseke'de birer olmak üzere bugün güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 44'e yükseldiğini belirtti.

Özgür Suriye Ordusu Şam'ın Kabun bölgesinde Şebiha milislerine ait 4 otobüsü yaktığını açıklayan konsey, yakılan otobüslerde ölen ve yaralanan askerlerin olup olmadığına ilişkin bilgi vermedi.

Bu arada, güvenlik güçlerinin Humus'un Halidiye bölgesine ağır silahlarla ve roketlerle sabahtan bu yana ağır silahlarla saldırması, top ve havan mermilerinin yerleşim birimine düşmesi sonucunda ölü ve çok sayıda yaralı olduğunu kaydeden yerel medyadan sorumlu Semih El Humusi, kentteki tüm hastaneler güvenlik güçlerince kuşatıldığı için halkın yaralıları hastanelere götürmekten korktuğunu söyledi.

Kente gelen BM gözlemcilerinin yoğun bombardıman nedeniyle olay yerlerine gidemediklerini söylediğini ifade eden El Humusi, kentin birçok semtinde şiddetli patlamaların meydana geldiğini de aktardı.

Humus'un Halidiye semtinin güvenlik güçlerince dört koldan kuşatıldığını ve halkın semtte mahsur kaldığını ifade eden El Humusi, semtte bir katliam gerçekleşmesinden korktuklarını vurguladı.

Dera ve çevresinde de şiddetli operasyonların devam ettiğini Dera Beled'te durumun çok kötü olduğunu anlatan El Humusi, operasyonlar nedeniyle Dera Tafas'ta kadın yaşlı ve çocukların toplu halde kenti terk etmeye başladığına dikkati çekti.

El Humusi, Lazkiye'nin El Hafee'de gerçekleşen operasyonlarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralının olduğunu, bazı yaralıların acil tedaviye ihtiyaç duyduğunu belirtti.