BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.438,60
HABER /  DÜNYA

Suriye'de ölü sayısı 38

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suriye'deki ölü sayısının 38'e yükseldiğini duyurdu...

Abone ol

Londra merkezli örgüt, ülkenin kuzeyinde yer alan ve muhaliflerin önemli merkez kentlerinden biri olan İdlib ve çevresinde gerçekleştirilen operasyonlarda, rastgele atılan roketlerden ve açılan ateşlerden 9'u aynı aileden 11 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Cebel El Zaviye bölgesinde operasyonların devam ettiği de belirtildi.

Hama ve Şam'ın banliyölerinde açılan ateşte 12 kişinin öldüğünü ifade eden örgüt, Humus, Dera, Deyr Ez Zor, Raka ve Halep'teki olaylarda da 15 kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı.

Öte yandan, Halep'in Hayan ilçesinde ordunun yerleşim birimlerine karşı ağır silahlarla saldırıya geçtiğini ifade eden yerel aktivistler, Lazkiye'nin Çelbe ilçesinde şiddetli patlamaların meydana geldiğini ve güvenlik güçlerinin Lazkiye Üniversitesi'nde 20'ye yakın öğrenciyi tutukladığını belirtti.

Aktivistler, Humus'un Hule beldesine ağır silahlarla saldırmaya başlayan güvenlik güçlerinin, bazı kentlerde akşam üstü çıkan gösterilere müdahale edip ateş açtığını, birçok göstericiyi de tutukladığını ifade etti.