BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,70
ALTIN 2.426,96
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de ölü sayısı 109'a yükseldi

Suriye'de, ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda öldürülenlerin sayısının 104'e yükseldiği bildirildi.

Abone ol

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRW), güvenlik güçlerinin başkent Şam'ın birçok banliyösüne hava destekli gerçekleştirdikleri operasyonlarda 41 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti.

SHRW, İdlib'te 18, Humus'ta 13, Halep'te 12, Deyru'z Zor kentinde 11, Dera'da 4, Hama ve Lazkiye'de 2'şer ve Rakka kentinde de 1 olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda ölü sayısının 104'e ulaştığını duyurdu.

Bu arada, Şam'ın Hacer Esved bölgesine düzenlenen baskınlarda güvenlik güçlerinin stok depoları, iş yerleriyle birlikte 200'e yakın evi yaktığını ve bazı evleri de yıktığını belirten Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), askerlerin kentin Kadem, Hacer Esved, Tadamun ve Mudamiyet eş Şam bölgelerindeki baskınlarda yüzlerce evi yağmaladığını vurguladı.

Esed birliklerinin top ateşine tuttuğu Zabadani'den dumanların yükseldiğini aktaran konsey, kentin uzun bir zamandan beri rejimin operasyonlarına maruz kalmasından dolayı halkın temel gıda malzemelerine ulaşmakta zorluk çektiğine değindi.

Konsey, Halep'te 90 askerin teçhizatlarıyla birlikte, kentin Midan bölgesinde ise onlarca askerin mahiyetindeki tanklarla Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) safına geçtiğini duyurdu. Savaş uçaklarının Sahur bölgesinde bir fırını bombalaması sonucu onlarca kişinin yaralandığına işaret eden konsey, şehrin Mesekin Hanu, Firdevs, Kerm Beyk bölgelerinin hava ve top ateşine tutulduğunu, çok sayıda top ve havan mermisinin yerleşim yerine düşmesiyle bazı evlerin yıkıldığını ve onlarca evin de hasar gördüğünü vurguladı.

Öte yandan Suriyeli muhalif komutanlardan Riyad El Esad, ülkedeki tüm askeri birliklerin ÖSO'nun bünyesinde toplanmasıyla ilgili bir bildiri yayınlayarak, ''Rejimden kurtulmanın tek çıkış yolu birliğin sağlanmasından geçer'' dedi.

Bu arada Rakka'nın Tel Abyada beldesinde ÖSO'un nizami orduya ait çok sayıda askeri esir aldığı belirtiliyor.