BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.432,00
HABER /  DÜNYA

Halit Meşal aday olmayacak iddiası!

Hamas Hareketi Siyasi Büro Şefi Meşal'in aday olyacağı iddia edildi.

Abone ol
Kahire'deki Filistin Merkezi Müdürü İbrahim ed-Deravi, Hamas Hareketi Siyasi Büro Şefi Halit Meşal'in yeniden aday olmayacağı iddia etti.
 
Deravi, ''Meşal seçimlerde aday olmamak konusunda ısrarcı. O, 1996 yılından beri yürüttüğü Hamas'ın Siyasi Büro Şefliği'ne tekrar aday olmayacak'' dedi.
 
Meşal'in Kahire'deki hareket üyeleriyle yaptığı toplantılarda ''Arap Baharı'' sürecine uygun bir şeklide hareket etmek istediğini dile getirdiğini söyleyen Deravi, Meşal'in demokratik bir örnek sunmak ve harekete ''taze kan'' sağlamak için tekrar aday olmak istemediğini öne sürdü.
 
Öte yandan Deravi, Arap ve İslam dünyası liderlerinin, Arap ülkeleri ve Avrupa ile diplomatik ilişkiler geliştiren Meşal'in görevini bırakmaması yönünde görüş bildirdiklerini ifade etti.
 
Yeni büro şefi olarak Hamas Siyasi Bürosu Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk ve Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye'nin isimlerinin öne çıktığını ifade eden Deravi, Hamas Hareketi içindeki seçimlerin bu yıl sonuna kadar tamamlanmasının beklendiğini kaydetti.
 
Hamas Siyasi Bürosu'nun ilk siyasi şefi olan Musa Ebu Merzuk'un tutuklanmasının ardından yerine Halit Meşal seçilmişti.