BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.442,56
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de kaybolan iki askerle ilgili önemli açıklama

Fırat Kalkanı harekatında kaybolan iki askerle ilgili Mete Yarar'dan çarpıcı açıklama. Kaybolan iki askerin IŞİD tarafından rehin alındığı ve El Bab'a götürüldüğü söyleniyor.

Abone ol

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, canlı yayında terör örgütü DEAŞ'ın Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında Suriye'de iki askerimizi kaçırması hakkında açıklamalarda bulundu.

PUSUYA DÜŞÜRÜLÜYORLAR

Yarar, askerlerin araçları içindeyken pusuya düşürüldüğünü söyledi ve şunları anlattı;

"Araçları içindeyken pusuya düşürülüyor. Sınıra 35 km uzaklıkta. İlginç bir yer. Köylerin iç içe geçtiği nokta. Her köy birbirine geçmiş durumda. Yukarıdan bakıldığında köyler uzak gibi gözükse de orada birbirine çok yakın. Çok ciddi çatışmalar vardı bölgede. DEAŞ genelde havanın puslu, İHA'ların kontrolünün olmadığı bölgelerde saldırı gerçekleştiriyor. Askerlerin hangi birimden olduğunu söylemeyeyim. Ciddi bir çatışma çıkıyor. Ele geçirmeleri zor olmuş".

KAYNAKLAR OLAYA DAİR NE DİYOR?

IŞİD’in yayın organı AMAQ’ta yer alan haberde 2 Türk askerini sağ ele geçirildiğini duyurdu.

Sputnik’te yer alan haberde ise, IŞİD, dün akşam saatlarinde El Bab kentinin batısında yer alan Ed Dana köyü yakınlarında Türk askerlerinin olduğu alana ağır silahlarla saldırı düzenledi.

Saldırı esnasında 2 Türk askerini silahlarıyla birlikte sağ ele geçiren IŞİD, askerileri hakimiyeti altındaki El Bab kentine götürdüğü, daha sonra El Bab kentinden Rakka'ya doğru götürülürken, Türk askerinin bölgede alarma geçtiği kaydedildi.