BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Suriye'de kan durmuyor!

Suriye'de yönetim karşıtlarına düzenlenen askeri operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısı 96'ya yükseldi...

Abone ol

İdlib ve Taftanaz'da gerçekleşen operasyonlarda ordunun yerleşim birimine ağır silahlarla saldırması sonucu çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu 43 kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce kişinin yaralandığını belirten Suriye Genel Devrim Konseyi, iç kesimlerde yer alan Humus kentinde düzenlenen operasyonlarda ise 4'ü çocuk, biri kadın 33 sivilin yaşamını kaybettiğini ifade etti.

Başkent Şam'ın banliyölerinde açılan tank ateşinde bir binan yıkıldığını ve 16 kişinin öldüğünü aktaran Konsey, kuzeydeki Halep'te 2, Hama ve Deyr Ez Zor kentinde birer kişinin yaşamlarını yitirdiğini duyurdu.

Öte yandan, Humus kentinde düzenlenen operasyonlar nedeniyle 2. Bosna olduğunu ve kentten halkın kitleler halinde kaçmaya çalıştığını dile getiren yerel aktivistler, ordunun kentte evleri halkın başına yıktığını ve kaçmaya zorladığını söyledi.

Kentin birçok semtinin harabeye döndüğünü, elektrik ve iletişimin kesik olduğunu vurgulayan aktivistler, halkın temel gıda malzemelerine ulaşmadığını ve içme suyunda da sıkıntıların baş gösterdiğini belirtti.

İdlib ve çevresindeki operasyonlarda halkın güvenli bölgelere ve Türkiye'ye kaçmaya çalıştığını ve askerlerin terk edilen evleri yakıp yıktığını dile getiren aktiviler, Humus, İdlib ve Şam'ın banliyölerinde durumun çok kötü olduğunu kaydetti.