BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.400,85
HABER /  DÜNYA

Suriye'de kan durmak bilmiyor

Suriye rejimine bağlı birliklerin, ülkenin iç kesimlerinde yer alan Humus'un Tel Kelah ilçesinde düzenlediği saldırılarda 5 kişi öldü 25 kişi de yaralandı.

Abone ol

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi SRGC, rejime bağlı ordu birliklerinin Tel Kelah'ta sivillerin evlerini yaktığını ve yağmaladığını belirterek Şebbihaların saldırıları sonucu 5 kişinin öldüğünü, 25 kişinin yaralandığını duyurdu.

SRGC, ilçeye rejim güçlerince düzenlenen operasyonlarda aralarında kadınların da bulunduğu 300 kişinin de gözaltına alındığını bildirdi.

Operasyonların ardından 75 kişinin kaybolduğunu vurgulayan SRGC, ilçede Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Hizbullah ve Şebbiha milisleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Operasyonların düzenlendiği 50 bin nüfuslu ilçede durumun gün geçtikçe kötüleştiğini hatırlatan SRGC, ilçede 625 ailenin çok kötü şartlarda yaşadığına işaret etti.

7 aydan bu yana rejimin kuşatması altında bulunan Tel Kelah ilçesi, Humus'un diğer ilçesi Kusayr gibi stratejik konumda yer almasından dolayı, rejime bağlı güçler Hizbullah milislerinin desteğiyle ilçeye girmişti.