BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,92
ALTIN 2.437,65
HABER /  DÜNYA

Suriye'de iki Türk gazeteci kayboldu!

Suriye'de yaşanan olayları takip etmek ve belgesel çekmek için İdlib kentine giden iki Türk gazeteciden haber alanamıyor!

Abone ol

İNTERNETHABER- Suriye'de yaşanan olayları takip etmek ve belgesel çekmek için İdlib kentine giden iki Türk basın mensubundan 4 gündür haber alınamıyor.

Yaklaşık bir hafta önce Suriye'ye giden iki Türk gazeteciden 4 gündür haber alınamadığı bildirildi. Gerçek Hayat dergisinin Ortadoğu temsilcisi Adem Özköse ile kameraman Hamit Coşkun, Suriye'deki olayları takip etmek ve belgesel çekmek için Hatay sınırından İdlib kentine gitti.

İdlib'e ulaştıklarını bildiren Türk basın mensuplarından, 4 gündür haber alınamadığı bilgisi sosyal paylaşım ağı Twitter'da patlama etkisi yaptı. Kısa sürede TT olan gazetecilerin kaçırılma ihtimali üzerinde duruluyor.

Suriye'de Kaybolan Adem Özköse'nin Facebook'ta paylaştığı son not ise 6 Mart günü  " Çocukların öldürüldüğü dünyada biz yaşamasakta olur" cümleleriydi.

GAZETECİLER İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik konuyla ilgili Twitter'dan bilgi verdi. Çelik "Suriye'de kendilerinden haber alınamayan Türk gazeteciler icin her türlü imkan seferber edildi. Kendilerine ulaşılmaya çalışılıyor.." dedi.