BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Suriye'de Esad ailesi gerginliği Skandalları açıklarım tehditi

Suriye, Beşşar Esad'ın kuzeni Süleyman Hilal Esad'ın işlediği cinayetle sarsıldı. Süleyman Esad'ın annesi Fatıma Esad, oğlu idam edilirse tüm skandalları açıklayacağını söyledi.

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın amcasının oğlu Süleyman Hilal Esad trafikte tartıştığı bir albayı öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alındı. Süleyman Esad'ın annesi Fatıma Esad oğluna bir şey olursa "Her şeyi açıklarım" dediği öğrenildi.

Beşşar Esad'ın Lazkiye'de trafikte tartıştığı Albah Hesan Şeyhi'yi öldüren amcasının oğlu Süleyman Hilal Esad geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmıştı. Olay üzerine kent merkezinde Nusayri albay için gösteriler düzenleyen grup Beşşar Esad'ın kuzeninin idam edilmesini istemişti.

suriyede-esed-ailesi-gerginliği-tüm-skandallari-açiklarim.png

Olayların artmasıyla birlikte Lazkiye sokaklarında Esad ailesine mensup kişilerin dolaşmadığı bilgisi geldi. Bir kısmı tepkilerden uzaklaşmak için şehir dışına kaçarken bir kısmı evlerine sığındı.

"TÜM SKANDALLARI AÇIKLARIM"

Süleyman Esad’ın annesi Fatıma Mesud Esad’ın kocasının ailesine sığındığı belirtildi. Fatıma’nın muhalifler tarafından öldürülen kocası Hilal Esad rejim ordusunda görevliydi.

Oğlunun idamı gündeme gelen Fatıma Esad, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada oğlunun ‘neden kurban edildiğini’ ve idamın gerçekleşmesi durumunda ailedeki herkesin ‘skandallarını’ ortaya dökme tehdidinde bulundu. Fatıma Esad’ın açıklamasından sonra rejimin ne yapacağı merak konusu.

Aileye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fatıma Esad, oğlunun öldürdüğü albay Hasan Şeyhi’nin ailesinden özür diledi.

suriyede-esed-ailesi-gerginliği-tüm-skandallari-açiklarim.20150812144323.png

ESED ZOR DURUMDA KALDI

Bir yandan öldürülen albayın bulunduğu kentin tepkisi, diğer yandan Süleyman Esad’ın annesinin ‘skandalları açıklayacağım’ tehdidi kararı verecek olan Beşşar Esad’ı zor durumda bıraktı. Bölgeden gelen bilgiye göre Esad aile meclisini acil bir şekilde topladı ve en iyi karar verilmesi için istişarelerde bulundu.