BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Suriye'de bakılamayacak görüntüler

SANA haber ajansı, Suriye'de Homs kentindeki Subay Kulübü'nü basıldığını ve bir kişinin öldüğünü bildirdi.

Abone ol

Suriye'de hükümet ile protestocular arasındaki gerginlik her geçen gün artarken, bir video paylaşım sitesinde Cumhuriyet muhafızlarının dün hükümet karşıtı protestocuları hunharca öldürdüğünü iddia eden bir görüntü yayınlandı.

KOPMUŞ KAFALAR, BACAKLAR

Bir kullanıcı tarafından yüklenen görüntülerde, Suriye'nin dera kentinde dün Mahir Elsed komutasında bir grup Cumhuriyet muhafızının protestocuları canice öldürdüğü belirtilirken, videoda ise yıkıntılar arasında kafaları, kolları ve bacakları kopmuş cesetlerin görüntüsü yer alıyor. Cesetleri yanında askerler dikilirken, askerlerin yanındaki bir adam ise cep telefonuyla görüntü çekiyor.



BAAS BİNASI YIKILDI

Uzun süredir karışıklıkların sürdüğü Suriye'nin Deraa kenti yakınlarında, Baas Partisi'ne ait bir bina yakıldı.

SUBAY KULÜBÜ BASILDI

Suriye resmi haber ajansı SANA, "silahlı bir grubun Homs kentindeki Subay Kulübü'nü bastığını ve bir kişinin öldüğünü" bildirdi.

Haberde, "silahlı bir grup, Homs ilinde bir kısım vatandaşların toplanmalarını fırsat bilerek Subay Kulübü'nü bastı" ifadesine yer verilerek, "silahlı grubun açtığı ateş sonucu Adil Fendi adlı bir vatandaşın hayatını kaybettiği, çok sayıda vatandaşın da yaralandığı" kaydedildi.

SANA'nın haberinde, olay sırasında Subay Kulübü'ne yakın çok sayıda işyerinin de hasar gördüğü belirtildi.

TÜRK BAYRAĞI KURTARDI

Suriye’den Türkiye’ye dönmek üzere yola çıkan TIR şoförü, çatışmanın ortasında kalınca Türk bayrağı açarak canını kurtardı. Suriye’nin Şam ve Dera bölgesinde son günlerde yaşanan olayların içinde kalan sürücü Mehmet Kalkan (56) aracını taşlayan gruba, Türk bayrağını gösterince, grup aracı taşlamaktan vazgeçti.

ERDOĞANN LEHİNE SLOGAN ATTILAR

Kalkan, aracının ön tarafında bulunan Türk bayrağını açtığı anda, aracına saldıran grubun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye lehine sloganlar atarak kendisine farklı bir yoldan gitmesini söylediklerini söyledi.
   

Suriye’nin Dera bölgesinde hükümet karşıtı gösterilerde 300 kişinin öldüğü iddia edildi. Hatay’ın Cilvegözü Kapısından öğle saatlerinde giriş yapan TIR şoförü Mehmet Kalkan, Dera’da kıldığı Cuma namazında verilen hutbede meydana gelen olaylarda 300 kişinin öldürüldüğünün söylediğini belirtti.