BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Suriye'de askerler 32 kişiyi öldürdü!

Suriye'de insan hakları örgütleri son olaylarda 32 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Abone ol
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülke genelinde ordunun düzenlediği operasyonlarda 32 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

Hama kentinde bugün düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu 7 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydeden örgüt, İdlib'de ordunun köylere düzenlediği operasyonlarda 8 kişinin hayatını kaybettiğini ve askerlerin bazı köylerde evleri yaktığını belirtti.

Uzun zamandan beri askeri operasyonların sürdürüldüğü Humus'ta 10 kişinin öldüğünü, havan toplarının birçok yerleşim yerine isabet etmesi sonucu yaralananlar olduğunu bildiren örgüt, başkent Şam'da 5, Halep ve Dera kentlerinde rastgele ateş açılması sonucu birer kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Bu arada, Şam'ın Sakba kentinden ayrılan ordu birliklerinin kentte onlarca evi tahrip ettikten sonra çekildiğini ifade eden yerel aktivistler, Buldan'da bulunan yabancı yatırımcıların evlerinin askerler tarafından yağmalandığını bildirdi.

Başkentin Haresta semtinde Nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını belirten aktivistler, Berza semtinde de dün gece patlamalar meydana geldiğini kaydetti.

Aktivistler, ülkede olayların ilk başladığı Dera'nın Kufr Şems kentinde yerleşim yerlerine tank ateşi açılması sonucu ölü ve yaralılar olduğunu, güvenlik güçlerinin kentte muhalif ve aktivistlerin evlerini yaktığını bildirdi.

Operasyonlarda en çok Humus kentinin tahrip edildiğini ifade eden aktivistler, ''Tank atışları kente büyük hasar verdi. Birçok semtten halk kaçtı, kaçanların evlerine ordu askerleri yerleştirdi, askerler de terk edilmiş evlerin kapılarını kırarak yağmaladı veya evleri yaktı. Kente giren tanklar, araçların üzerinde geçerek onları hurdaya çevirdi'' dedi.
Adlarının güvenlik nedeniyle açıklanmasını istemeyen aktivistler, durumun daha da kötüye gideceğine işaret ederek, ''Yönetim hiçbir zaman verdiği reform sözünde durmadı. Rejim, ilk reformunu evleri başımıza yıkarak ve çocukları öldürerek gösterdi'' diye konuştu.
Yönetimin 10 Nisan'dan sonra operasyonlarına şiddetli bir şekilde devam edeceğini belirten aktivistler, İdlib ve çevresinde ordunun düzenlediği operasyonlarda halkın güvenli bölgelere ve Türkiye'ye kaçmaya çalıştığını hatırlattı.