BIST 10.224
DOLAR 32,31
EURO 34,82
ALTIN 2.386,45
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP Konya'da Hasan Kaya'ya emanet

MHP Konya İl Başkanlığı yarışında mevcut İl Başkanı Ali Yücel'e karşı Hasan Kaya'nın listesi kazandı.

Abone ol

Konya'da MHP il başkanlığı için kıran kırana mücadele! MHP Konya il teşkilatının 8. olağan kongresinde eski milletvekili Hasan Kaya, 338 delegenin oyunu alarak il başkanı seçildi. 

MHP Konya İl Başkanı Ali Yücel ile aday eski milletvekili Hasan Kaya’nın yarıştığı seçimde oyların 340’ını alan Hasan Kaya MHP’nin yeni İl Başkanı oldu. Mevcut il başkanı Ali Yücel ise 259 oyda kaldı.

KONGREYE YOĞUN KATILIM

İki listenin yarıştığı kongreye MHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Bal, Emin Haluk Ayhan, Mehmet Günay, Grup Başkan Vekili Mehmet Şangır, Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Hikmet Çay, Disiplin kurulu Üyesi Halil Harman, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Seydişehir Belediye Başkanı Abdülkadir Çat, Kadınhanı Belediye Başkanı Hulusi Çokgel, Çumra Belediye Başkanı Yusuf Erdem, eski milletvekilleri ve eski il başkanları da katıldı.

ALİ AÇIK ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ!


İl başkanlığı adaylığından çekilen Ali Açık, başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan’ın yaptığı divana liste sunmazken, mevcut Başkan Ali Yücel ile aday Hasan Kaya’nın listelerinin yarıştığı seçimde Hasan Kaya 340 oy alarak MHP’nin yeni başkanı oldu. Eski başkan Ali Yücel ise 259 oyda kaldı.

MHP’NİN YENİ İL BAŞKANI HASAN KAYA

Yapılan seçimin ardından MHP’nin yeni Konya İl Başkanı olan Hasan Kaya ise, geçtiğimiz yıllarda MHP Konya İl Teşkilatı’nın başarılı olabilmesi için her platformda çalıştığını belirtti. MHP’ye bir fazla delege, bir fazla meclis üyesi, bir fazla belediye başkanı, bir fazla milletvekili kazandırmak için sürekli bir gayret içerisinde olduğunu söyleyen Hasan Kaya, “2009 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde Seçim İşleri Komitesi Başkanı olarak görev yapmıştım. Bu dönemde benim çalışmadığımı söyleyenler vardı. Ama ben seçim süresince gezmedik ilçe, gitmedik teşkilat bırakmadım. Nihayetinde de Çumra, Cihanbeyli, Ereğli, Bozkır gibi ilçeleri aldık. Demek ki ülkücü isteyince yapabiliyormuş. Ben hep bu dava için vardım, bundan sonra da bu dava için var olacağım. Gönül seferberliği, birlik ve beraberlik seferberliği adına aday oldum. Kazanamasaydım kazananın emrinde olacaktım. Çünkü bizim için önemli olan partimizin başarısıdır. Burada kazanan veya kaybeden diye bir şey yok. Kazanan MHP oldu” ifadelerini kullandı. Seçimin ardından Hasan Kaya tebrikleri kabul etti.

MHP Konya İl Teşkilatı’nın yeni yönetimi ise şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asil:
Hasan Kaya, Nazif Karabulut, Emin Karaer, Mustafa Sırrı Demirel, Mevlüt Uyanık, Haşan Koca, Haşan Erbil, Burhan İlimler, Fazıl Meral, Salih Ümütkesmez, Naim Ildırar, Abdullah Dölek, Mustafa Yaman, Mustafa Canan, İbrahim Yalçınesirgen, Ali İhsan Altay, Yakup Küçükarıkan, İzzet Esenkaya, Yılmaz Güneytepe, Muzaffer Turgut, Musa Sağlam, Muammer Kara, Kasım Göçer, Fuat Yetişir, Nevzat Ünlü, Cavit Acet, Bahadır Demircan, Yaşar Şimşek, Mehmet Örnek, Nazif Alıçlı, Sebahattin Küçükdoğru, Ali Donat, Şükrü Gül.

Disiplin Kurulu Üyeleri Asil: Ali Sami İyioldu, Hüseyin Vakiteci, Gülden Hamarat Tavsatmaz, Mehmet Kuzucu, Mehmet Yaşar, Zeki Ergün,   Mustafa Önder.

Genel Merkez Delegeleri Asil: Hasan Kaya, Nazif Karabulut, Emin Karaer, Mustafa Sırrı Demirel, Mevlüt Uyanık, Hasan Koca, Salih Ümütkesmez, Hasan Erbil, Sabit Atabey, Mustafa Eski, Mustafa Selek, Musa Erarıcı, Mustafa Sait Gönen, Hakkı Ünler, Mustafa Taşkın, Yılmaz Ünal, Hüseyin Öğüt, Ömer Sırım, Ramazan Diler Hodaloğlu, Kadir Ulusoy, Ahmet Altunel, Ali Samı İyioldu, Hüseyin Vakiteci, Alışan Satılmış, Adnan Erden, Zihni Fırat, Hilmi Torun, Adem Ak, Şaban Arslan, Ali Eken.

Yönetim Kurulu Yedek:  Adem Aydoğdu, İrfan Kaya, Vahap Burunduk, Ramazan Turan, Behçet Albay, Halil Yılmaz, Ahmet Tanata, Haşan Bademli, Recep Yıldırım, Haşan Taşkın, Kadir Selim Bayram,    Mehmet Uğur, Fatih            Yorulmaz, Ömer Yılmaz, Emrullah Aslan, Bekir Karakuş, Mehmet Avcı, Süleyman Akkuş, Derviş Bademli, Osman Acar, Günyamin Değer, Cafer Dumlu, Aydemir Sezginer, Harun Aydın, Hasan Adam, Ali        Bulgurcu, Rıza Türkoğlu, Osman Öcalp, Mustafa Sevinç, Mehmet Küçükökten, Orhan Şakacı, Mahmut Kayan.

Disiplin Kurulu Üyeleri Yedek: Hakkı Hınç, Halil Çolak, Mustafa Altıntaş, Mehmet Akif Nemutlu, Mustafa Ihlamur, İlker Doğru, Yakup Uyanık.

Genel Merkez Delegeleri Yedek: Burhan İlimler, Fazıl Meral, Metin Kaya, Mustafa Yaman, Naim Ildırar, Mustafa Canan, Yakup Küçükarıkan, İzzet Esenkaya, Yılmaz Güneytepe, İbrahim Yalçınesirgen, Aydemir Sezginer, Halil Yılmaz, Musa Sağlam, Kasım Göçer, Cavit Acet, Harun Aydın, Kadir Selim Bayram.