BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.471,33
HABER /  DÜNYA

Suriye-Ürdün sınırında çatışma!

Suriye askerlerinin Ürdün'e geçmeye çalışan onlarca aileye ateş açması sonucu 1 çocuk hayatını kaybetti.

Abone ol

Suriye ordusunun ülkeden Ürdün'e kaçanlara ateş etmesi sonucu Ürdün sınır birlikleri ile Suriye askerleri arasında çatışma çıktı.

İLK ATEŞ SURİYE ASKERLERİNDEN

Suriye askerlerinin Ürdün'e geçmeye çalışan ailelere ateş açması sonucu Ürdün sınır birlikleri ile Suriye askerleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor.Dera kentinin eş-Şehab bölgesinden Ürdün'e geçmeye çalışan ailelere ve sınırdaki Ürdün birliklerine Suriye askerlerinin ateş açmasının ardından çatışma çıktı.

Suriyeli askerler tarafından açılan ateşte çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Ürdün'ün sınıra asker takviyesi yaptığı belirtildi.

HASTANEYE KALDIRILDILAR

Suriye askerlerinin Ürdün'e geçmeye çalışan ailelere ateş açması sonucu Ürdün sınır birlikleri ile Suriye askerleri arasında çıkan çatışmada yaralananların arasında bir çocuk ve bir de Ürdün askerinin olduğu belirtildi.

1 YARALI ÖLDÜ

Çatışmada yaralanarak Remsa Hükümet Hastanesi'ne kaldırılan çocuğun öldüğü bildirildi.

BAŞBAKAN'DAN İLK YORUM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Suriye ile Ürdün arasında çıkan çatışma için, "Böyle bir çatışma bekleniyordu, çünkü Ürdün, Esed'in toplu imha silahlarına karşı önlem alıyordu" açıklamasında bulundu.