BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  GÜNCEL

Yunan başbakan troykayla buluşuyor

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Yunanistan'ın bir sonraki kredi dilimini alabilmek için gereken adımları atıp atmadığına karar vermeye çalışan AB, Avrupa Merkez Bankası ve IMF denetçileriyle bir araya geliyor.

Abone ol

AB, Avrupa Merkez Bankası ve IMF denetçilerinden oluşan troyka ile Yunanistan başbakanı Antonis Samaras, bugün başkent Atina'da bir sonraki kredi dilimine ilişkin görüşmelere hazırlanıyor.

Aylar süren siyasi kriz ve iki erken genel seçimin ardından Yunanistan, kabul ettiği kurtarma paketindeki ekonomik hedeflere ulaşma çabasında.

Denetçiler, Yunanistan'ın bir sonraki kredi dilimini alabilmek için gereken adımları atıp atmadığına karar vermeye çalışıyor.

'Euro Bölgesi'nde kalın'

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso Yunanistan'a verilecek kredinin yeni dilimiyle ilgili görüşmeler yapmak üzere bulunduğu Atina'da Başbakan Samaras ile görüştü.

Barroso, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Yunan halkının yaptığı fedakarlığın farkında olduklarını ancak toplumun en zayıf kesimleri daha fazla zarar görmeden krizi aşmak için tek çıkış yolunun reformlar olduğunu söyledi.

Reform sürecindeki gecikmeleri eleştiren Barroso, sözü bırakıp harekete geçme zamanı olduğunu dile getirdi.

Barroso Euro Bölgesi'nde kalmanın, Atina'ya kalkınma getirecek büyük bir şans olduğunu dile getirdi.

Antonis Samaras ise reformları uygulamada kararlı olduklarını belirtti.

Atina gerektiği ölçüde ilerleme sağlayamazsa, Yunanistan için ayrılan kurtarma paketinin 31,5 milyar euroluk son diliminin verilmemesi olasılığı var.

Bu hafta başlarında Başbakan Antonis Samaras, Yunanistan'ın bu yıl tahmin edilenden daha derin bir ekonomik gerileme yaşayacağını söylemişti.

Samaras, ekonominin yüzde 7 oranında küçülmesinin beklendiğini kaydetti. Merkez Bankası ise ekonomideki küçülme oranını yüzde 5 olarak öngörmüştü.