BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suriye sınırında sıcak saatler

Suriye'ye askeri müdahale konuşulurken, Türkiye-Suriye sınırında sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Abone ol

İNTERNET HABER - Suriye'de yaklaşık bin 500 sivilin yaşamını yitirdiği kimyasal saldırının ardından başta ABD olmak üzere uluslararası güçlerin bu ülkeye yönelik olası müdahalesi öncesi Türk Silahlı Kuvvetleri sınırda güvenlik tedbirlerini arttırdı.

4 GENERALİN BULUNDUĞU HEYET SINIRDA

Bu kapsamda 4 generalin yer aldığı Genelkurmay Başkanlığı heyeti, Hatay'da askeri birlikler ve Cilvegözü sınır kapısında incelemelerde bulunuyor.

Genelkurmay Başkanlığından bir tuğgeneral ile iki tümgeneral ve bir korgeneralden oluşan heyet, sabah saatlerinde önce Hatay'da askeri birlikleri denetledi, daha sonra helikopterle Yayladağı ve Güveçci köyü sınır hattında incelemelerde bulundu. Heyet daha sonra Reyhanlı Cilvegözü sınır kapısına gelerek incelemelerde bulundu.

Suriye'ye uluslararası bir müdahale sonrasında bu ülkede gelebilecek tehditlere karşı alınan tedbirleri yerinde görmek üzere bölgeye gelen heyet, geniş güvenlik önlemleri altında sınır boyunda incelemelerini sürdürüyor. Suriye'den gelebilecek tehditler ve bir saldırı anında artacak göç dalgasına karşı bölgede güvenlik tedbirleri en üst düzeye çıkarıldı.

HELİKOPTERLE İNCELEME

Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir askeri heyet, bugün sabah saatlerinde Hatay'ın Suriye sınır hattında karadan ve havadan incelemelerde bulundu.Hatay'ın Suriye ile sınır noktasındaki ilçelerindeki ilk askeri hareketlilik sabah saatlerinde yaşandı. Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bulunan 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığına inen iki helikopter burada kısa bir süre kalarak yeniden havalandı. Helikopterler sıfır noktada bulunan Güveççi ve Aşağıpulluyazı köylerinin üzerinden geçerek gözden kayboldu. Helikopterde hangi askeri yetkililerin bulunduğu noktasında herhangi bir açıklama yapılmadı.Ülkelerinde yaşanan iç karışıklık nedeniyle kimyasal silahlarında kullanılması ve ülkeye yapılacak olası müdahaleden kaçmak isteyen Suriyelilerin sınır hattındaki bekleyişi sürüyor. Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünün sıfır noktasına kadar aileleri ile gelen Suriyeliler burada Türkiye'ye geçiş yapmak için bekliyor.

DİYARBAKIR'DA SAVAŞ UÇAĞI SAYISI 55'E YÜKSELDİ

 Sınır bölgelerine asker sevkıyatının tamamlanmasının ardından, Diyarbakır’daki 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığına bağlı 8. Ana Jet Üssü’nde başlayan hareketli anlar devam ediyor. Türkiye’de bulunan diğer hava üslerinden Diyarbakır’a gelen F-16 savaş uçakları ile birlikte Diyarbakır’daki savaş uçağı sayısı 55’e yükseldi. Diyarbakır’a gelen çok sayıda F-16 savaş uçağının, Suriye’deki gelişmeler üzerine bu bölgeye kaydırıldığı ve olası bir sınır ihlali olması durumunda bu uçakların hazırda bekletildiği belirtildi.

YARASA, TUNÇ, AKINCI VE PANTER

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığına sevk edilen savaş uçakları için yeni hangar yapımları tamamlandı. Savaş uçaklarının güneşten korunması için yapılan geçici hangarların demir direklerden yapıldığı ve üzerine branda çekildiği görüldü. 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’ne Bandırma 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı gece görüş ve vuruş kabiliyetine sahip "Yarasa" olarak adlandırılan 161’inci bombardıman filosu, Amasya Merzifon’dan Tunç ve Akıncı olarak adlandırılan 151’inci ve 152’inci filo ile birlikte Eskişehir’den gelen Panter olarak adlandırılan 111’inci saldırı filosundan takviye savaş uçaklarının geldiği belirtildi. Gelen takviye savaş uçakları ile birlikte Diyarbakır’daki savaş uçağı sayısının 55’e yükseldiği bildirildi.

Öte yandan Diyarbakır’a takviye gelen savaş uçaklarının bölgeye adapte olmaları için sürekli olarak eğitim uçuşları yaptığı belirtildi. Gece geç saatlere kadar süren eğitim uçuşlarıyla Suriye’ye yapılacak olası bir operasyonda nasıl hareket edileceği ve uçakların manevra kabiliyeti test ediliyor.