BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Suriye tepkisi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sınırlı operasyonun kendilerini tatmin etmeyeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan'a tepki gösterdi.

Abone ol

İNTERNET HABER- CHP lideri Kılıçdaroğlu, Suriye'ye sonuç alıcı askeri müdahale isteyen Başbakan Erdoğan'ı savaş çığırtkanlığı yapmakla suçladı.

Kılıçdaroğlu, "Orada insanlar birbirini öldürsün diye onlara para veriyorsunuz." iddiasında bulundu.

Ergenekon davasında müebbet hapse çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u Silivri Cezaevi'nde ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KAN AKSIN DİYE EĞİTİM KAMPI KURUYORSUN

Suriye’de öncelikle bir ateşkes sağlanması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Tarafların birbirini öldürmediği bir sürecin başlatılması lazım. Egemen devletlerin bunu sağlaması gerekiyor. Bunu üzerin barış için adımlar atılmalı. İki yıl önce ‘Ankara sürecini başlatın’ diye teklifte bulunduk. Bırakın barışı sağlamayı ‘Suriye’de kan ve gözyaşını nalsı arttırırız’ hesabında bir hükümet var. Sayın Başbakan daha dikkatli bir dil kullansın. Daha düne kadar kardeşim diyordu, kol kola giriyordu, beraber tatil yapıyorlardı. Ne oldu da insanlar orada birbirini boğazlıyor. Siz Suriye’de kan aksın diye eğitim kampı kuruyorsunuz, silah veriyorsunuz. Orada insanlar birbirin öldürsün diye onlara para veriyorsunuz. Bu doğru değil. Bizim halkımızın da bunu bilmesi lazım” şeklinde konuştu.

MERDİVEN TARTIŞMASI

Kemal Kılıçdaroğlu, Beyoğlu’nda griye boyanan merdivenlerle ilgili olarak ise şunları söyledi:
“Hangi insan renklerde korkar. Ancak diktatörler korkar. Dünyanın en güzel yedi rengi var gökkuşağı. Hangi akıl hangi mantıkla griye boyarsınız. Baktığınız zaman hoşunuza gidiyor. Yedi rengi görüyorsunuz. Düşman ilan ediyorsunuz, tamamını griye boyuyorsunuz”.

erdogan.20130831142719.jpg