BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
HABER /  DÜNYA

SURİYE KONUSUNDA RUSYA İLE ORTAK ÇIKARLARI PAYLAŞIYORUZ”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkelerinin Suriye’deki savaşa politik bir çözüm bu...

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkelerinin Suriye’deki savaşa politik bir çözüm bulunması yönünde birlikte çalışmak için yeteri kadar ortak çıkarı bulunduğunu söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile başkent Moskova’daki Kremlin Sarayı’nda görüştü. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un da katıldığı görüşmede, ABD’nin Suriye konusunda Rusya ile bazı önemli ortak çıkarları bulunduğu görüşünde olduğunu ifade eden Kerry, bölgedeki istikrarın sağlanması ve aşırıcıların bölgede veya başka yerlerde çıkardığı sorunların önüne geçilmesi örneklerini verdi. Kerry, “Cenevre Bildirisi’nde de ortak bir yaklaşımı paylaştığımızı düşünüyorum ve bugün bunu biraz daha irdeleyerek ortak bir zemin üzerinde buluşabilmeyi ümit ediyorum” dedi.
Putin’in Obama’yla yüz yüze görüşmek istediğini dile getirmesi üzerine ABD Başkanı’nın da İrlanda’da gerçekleşecek G8 zirvesinde kendisiyle görüşmeyi dört gözle beklediğini kaydeden Kerry, ABD Başkanı Barack Obama’nın Rusya ve ABD arasında, Kuzey Kore, İran ve çift yönlü ekonomik ilişkiler konularında da işbirliği yapılabileceğine inandığını belirtti. Kerry ayrıca, geçtiğimiz ay Boston Maratonu’nda gerçekleşen bombalamaların soruşturmasında Rusya’nın sağladığı destekten dolayı müteşekkir olduklarını kaydetti.