BIST 10.459
DOLAR 32,29
EURO 35,11
ALTIN 2.476,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şüpheli paket İstanbul'u felç etti

İstanbul'da Metrobüs durağına bırakılan şüpheli paket polisi alarma geçirdi. Trafik felç oldu paket fünyeyle patlatıldı.

Abone ol

Metrobüs durağına bırakılan şüpheli paket korku ve paniğe neden oldu. Güvenlik önlemi nedeniyle metrobüs trafiği asayiş ekipleri tarafından yaklaşık bir saat durdurulurken, metrobüslerde ki yolcular uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Uzman ekipler tarafından patlatılan çantanın içinden patlayıcı madde çıkmazken, vatandaşlar da rahat bir nefes aldı.

Sefaköy Metrobüs Durağı'nda üst geçidin ayaklarının altına bırakılan şüpheli paketi gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen asayiş ekipleri güvenlik şeridini çekip, metrobüs trafiğini durdurduktan sonra durumu bomba imha uzmanı ekiplerini çağırdı. Çanta patlatılmadan önce D-100 Karayolu trafiğe kapandı. Özel kıyafetlerini giyen uzman ekip, jammer sinyal kesici cihazını çalıştırdıktan sonra çantayı fünye ile patlattı.

Çantanın içinde patlayıcı maddeye rastlanmazken, bekleyen metrobüslerin uzunluğu kilometreleri buldu. Metrobüslerin içinde oturmaktan sıkılan yolcular duraklarda bekledi. Sabırları olmayanlar ise metrobüs yolundan yürüyerek ilerlemeye çalıştı.

Trafiğin normale dönmesinden sonra metrobüs durakları hınca hınç doldu. Yaklaşık bir saattir beklediklerini belirten vatandaşlar perişan olduklarını söyleyerek, yaşananlara tepki gösterdi.