BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Süper jumboya izin çıktı

Avrupa Hava Güvenliği Ajansı ve ABD Federal Havacılık İdaresi A380'in güvenlik testlerini onayladı.

Abone ol

Avrupa Hava Güvenliği Ajansı ve ABD Federal Havacılık İdaresi, dünyanın yolcu kapasitesi en geniş uçağı Airbus A380'in güvenlik testlerini onayladı.

Sivil havacılık tarihinin en büyük uçağı unvanına sahip olan Airbus A380, ABD ve Avrupalı görevlilerden geçer not aldı. Testleri Hamburg'ta yapılan yolcu uçağının güvenilirliği Avrupa Hava Güvenliği Ajansı ve ABD Federal Havacılık İdaresi tarafından teyit edildi. 20 kabin memuru ile birlikte 873 kişinin uçmasına olanak sağlayan A380'in testleri sırasında, acil durumda uçağın boşaltılması yalnızca 78 saniye sürdü. Tamamen karanlık bir ortamda gerçekleştirilen uçağın boşaltılması testinde 16 çıkış kapısının 8'i kullanıldı.

Testler sırasında ciddi bir yaralanmanın meydana gelmediği raporlanırken, sadece 1 kişinin kolunun kırıldığı belirtildi. Airbus'ın A380 modelinin operasyon müdürü Charles Champion, testlerin oldukça başarılı geçtiğini ifade ederek, "İlk müşterilerimizin tamamı, son derece konforlu 3 sınıftan oluşan yerleşim planına göre dizayn edilmiş modelimizi tercih etmişti ve bu modelimiz yapılan testlerin ardından yolcu taşımacılığına hazır durumda" dedi.

Testlerin ardından Airbus firması, ortalama 555 yolcu ile 15 bin kilometre menzili bulunan Boing 747 Jumbojet'e karşılık vermiş oldu.
Öte yandan Airbus firması, yeni modeli için 16 müşterisinden 159 adet yeni A380 modeli siparişi alırken, ilk uçak yıl sonuna doğru Singapur Havayolları'na teslim edilecek.