BIST 10.006
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.440,04
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sümer Tilmaç: Yapmasınlar nazar değiyor

Ünlü oyuncu Sümer Tilmaç, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti, Tilmaç geçtiğimiz günlerde sağlığı hakkında böyle konuşmuştu.

Abone ol

Katıldığı televizyon programında sağlığının iyi olduğu yorumlarına Sümer Tilmaç, 'Yapmasınlar nazar değiyor sonra, sakata geliyoruz' demişti.

Ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Sümer Tilmaç (67), Sedat Peker'in Esma Sultan Yalısı'ndaki düğünü sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

2005 yılında tutuklanan ve organize suç örgütü liderliği suçundan 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan Ergenekon davası sanıklarından Sedat Peker, tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi'nde avukatı Özge Yılmaz ile evlenmişti. Sedat Peker'in geçen yıl Mart ayında tahliye olmasından sonra, çift dün akşam Ortaköy'deki Esma Sultan Yalısı'nda düğün yaptı. Düğüne magazin dünyasından çok sayıda tanınmış isim de katıldı.

Oyuncu Sümer Tilmaç da düğüne arkadaşlarıyla birlikte geldi. Tilmaç, düğün töreni başlamadan önce masada otururken aniden fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Sümer Tilmaç'a kalp masajı yapıldı. Sanatçı, ambulansla Etiler'deki Liv Hospital Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Sümer Tilmaç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

SON KATILDIĞI PROGRAM

GELDİĞİNDE YAŞAM BELİRTİSİ YOKTU

Hastaneden yapılan açıklamada, Tilmaç'ın hayati fonksiyonlarını kaybetmiş olarak hastaneye geldiği ve 1 saat 40 dakika boyunca ileri yaşam desteğine bağlanmasına rağmen kurtarılamadığı açıklandı.

ESKİ EŞİNDEN DERT YANMIŞTI

Vefat etmeden kısa süre önce Kanaltürk'te 2. Sayfa programına konuk olan Sümer Tilmaç, paralı ve parasız olduğu dönemlerde yakınlarının kendisine olan davranışlarının değiştiğine dikkat çekmişti.

'YAPMASINLAR NAZAR DEĞİYOR'

11 Haziran Perşembe günü 'İkinci Sayfa' programına katılan Tilmaç, sağlığı hakkında bilgi vermişti.

Akciğerindeki rahatsızlık nedeniyle uzun süre tedavi gören ve iyleşen ünlü oyuncu programda kendisine yapılan 'Çok iyi görünüyorsunuz, hiç yaşlanmaz mı insan, yıllar geçtikçe daha mı karizmatik olur insan' yorumlarına 'Yapmasınlar, nazar değiyor sonra, sakata geliyoruz' demişti.

NEDEN ÖLDÜ?

Liv Hospital Ulus Hastanesi'nin kardiyoloji uzmanlarından Doç. Dr. Alp Burak Çatakoğlu, ani kalp durması nedeniyle hastaneye getirilen oyuncu Sümer Tilmaç'ın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını bildirdi. 

Çatakoğlu, Sümer Tilmaç'ın vefatının ardından hastane önünde bekleyen gazetecilere bilgi verdi. 

Tilmaç'ın hastaneye getirildiğinde şuurunun kapalı olduğunu belirten Çatakoğlu, şunları kaydetti:

"Sümer Tilmaç, bugün katıldığı bir davette kalp yetmezliği sonucunda ani kalp durması nedeniyle fenalaşarak hastanemize getirildi. Tilmaç, saat 19.57 itibarıyla acil servisimize getirildiğinde şuuru kapalıydı, nefes almıyordu ve kalp atımları vücuda yeterli kan pompalayacak düzeyde değildi. Ciddi kalp yetmezliğiyle geldi. Yaklaşık bir saat süren ileri yaşam desteğine rağmen yaşamsal fonksiyonları geri dönmedi ve maalesef Sümer Tilmaç'ı kaybettik. Yakınlarına başsağlığı, kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz."

Gazetecilerin, "Bilinen bir kalp yetmezliği veya kalp rahatsızlığı var mıydı?" sorusunu Çatakoğlu, "Kalp yetmezliği olan bir hastaydı. Bu hastalarda kalp durması olabiliyor. Tedavi altında olan bir hastaydı ve talihsiz olay bu akşam gerçekleşti. Hastaneye ambulans eşliğinde getirildi. Gerekli tüm müdahaleleri ayrıntılarıyla burada yaptık, gerekli desteğe rağmen bir sonuç alamadık" diye yanıtladı.