BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.397,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sultanbeylili 65 izci kamp yolunda

İstanbul'da, okulların tatile girmesiyle genç izciler yaz kampları için yollara düştü.

Abone ol

Okullar tatil oldu, genç izciler yaz kampları için kolları sıvadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonunda, Ümraniye Kent Ormanı’nda izci kampı düzenlendi. Sultanbeyli’den 65 izci ve izci adayının bulunduğu ilk kafile, Sultanbeyli Belediyesi Hizmet Binası’nın önünden aileleri ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri tarafından uğurlandı.

Ümraniye Aday İzci Eğitim Yaz Kampı’na uğurlanan 1. grup izciler, temel izcilik eğitimlerine başlayacak. İzcilik kampında öğrenciler, temel ve ileri seviye izcilik, kişisel gelişim, hafıza teknikleri, arama - kurtarma, telsiz ve haberleşme, ilk yardım, trafik, çevre, orman, itfaiye, yangın, resim, müzik, tiyatro, yüzme, bisiklet, binicilik, pentatlon, badminton, tırmanma duvarı, balıkçılık, kano ve kürek, mini golf gibi çeşitli etkinliklerde bulunacaklar ve 28 Haziran 2010 Pazartesi günü kamp dönemini tamamlayarak geri dönecekler.

Çanakkale Milli Bilinç Kampı Sultanbeylili izciler daha önce de Çanakkale Milli Bilinç Kampı’yla şehitleri ziyaret etmişlerdi. 21 Nisan günü Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Demir ve Abdullah Uçan ile Yapı Kontrol Müdürü Bülent Heray tarafından uğurlanan toplam 13 izci İstanbul ve çevre illerdeki diğer izcilerle beraber Çanakkale’de kamp kurdu.

Yaklaşık 3 bin izci, şehitlikteki törenlere katıldı, 27. alayın bulunduğu bölgede çadır kurup geceyi orada geçirdi. Kamp ateşinin yakıldığı, gençlik marşının söylendiği programda, Çanakkale bilincini tazelemek adına konuşmalar yapıldı, izci grupları tiyatro, şiir, halk oyunları gibi etkinlikler düzenleyerek geceye renk kattı.

Misafir izci olarak kampta bulunan Gürcistan ekibinin halkoyunu gösterisi izleyicilerden büyük alkış alırken, gösterinin ardından söz alan Gürcistan grup lideri “Bizim dedelerimiz de burada öldüler. Bizlere karşı çok yardımsever ve dostça davrandınız. Organizasyonu düzenleyenlere ve burada bulunan tüm izcilere teşekkür ediyorum.” dedi.

Programın sonunda Hasan D. Subaşı yönetiminde tüm izcilerle birlikte cenk marşı söylenerek sembolik olarak kamp ateşi söndürüldü ve 5 günlük kampın sonunda izciler, kamp alanından grup grup otobüslere bindirilerek ayrıldı.