BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.315,59
HABER /  GÜNCEL

Süleyman Şah Türbesi'nin etrafı sarıldı

Süleyman Şah Türbesi'ne olası saldırı ihtimaline karşın, Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı timler teyakkuza geçti. Komandolar, saldırı halinde kışlaya indirme yapacak.

Abone ol

Suriye'nin Türkiye sınırına 35 kilometre mesafedeki Süleyman Şah Türbesi için Özel Kuvvetler Komutanlığı da teyakkuzda. Saldırı halinde harekete geçecek olan bordo bereliler, bölgeye havadan müdahale edecek. Paraşüt ve halatlarla karakola indirme yapacak özel timler, karakolda takviye güç oluşturacak.

3.5 YILDA YETİŞİYORLAR

Dünyanın en iyi özel kuvvetleri arasında yer alan Bordo Bereliler, 3.5 yıllık özel eğitimle yetişiyor. 3 ayrı dalda toplam 47 ders alıyor. Bunların arasında teçhizatlı koşu, paraşütle atlama, tehlikeli göl geçişi, botla harekât ve sualtı dalışı, keskin nişancılık, en zor koşullarda dayanıklılık ve bu koşullar altında düşman güçlerini bertaraf etme, düşman hedeflerini yarma ve içeriye sızma gibi kategoriler de yer alıyor. Bordo bereliler, 2011 yılında 26 ülkeden özel kuvvetlerin katılımıyla Almanya'da yapılan 'Dünya Özel Kuvvetler Şampiyonası'nda tarihi bir başarıya imza atmıştı. Bir hafta süren yarışmada bordo bereliler birinci olurken, ABD'nin dünyaca ünlü Rangers ve Delta Force kuvvetlerini de geride bıraktı.

ÇİFTE KORUMA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da türbenin bulunduğu Caber Kalesi'nin fiziki dayanıklılığını artırmak için ek önlemler aldı. Türbenin çevresi beton duvar örülerek taşlarla kaplandı.
Mevcut karakol binası yıkılarak ihtiyaçlara cevap verecek modern bir karakol binası yapıldı. Türbenin çevresine de yine Türkiye'den getirtilen ağaçlar ve çimler ekildi. Asker sevkıyatındaki güvenlik önlemleri de üst seviyeye taşındı. Şanlıurfa'dan gönderilen askerlerin nakliyesi artık zırhlı araçlarla karadan yapılıyor.

KOBANİ-SINIRDA NELER OLUYOR?