BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şükür'ün danışmanı vekil yumrukladı

4+4+4 teklifini görüşen Milli Eğitim Komisyonu'nda kavga çıktı, 2 saat ara verildi

Abone ol

TBMM  Milli Eğitim Komisyonu toplantısında iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında kavga çıktı. 

Kavgaya Hakan Şükür'ün danışma Resul Boydak'ın CHP'li vekile yumruk attığı iddiası damga vurdu.

HAKAN ŞÜKÜR SESSİZLİĞİNİ BOZDU... TIKLAYIN

4+4+4 sistemine ilişkin yasa tasarısının görüşüldüğü Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda yaşanan tartışma, muhalefet ve iktidar milletvekilleri arasında kavgaya dönüştü.

Kavganın büyümesi üzerine komisyon toplantısına 2 saat ara verildi.

HER ŞEY GÜZEL BAŞLAMIŞTI

Komisyon toplantısı önce milletvekilleri kadın vekillere ve çalışanlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle karanfil dağıttı. Bu hoş tablo içinde başlayan komisyon toplantısı Komisyon Başkanı Nabi Avcı'nın teklifteki "3. maddenin görüşmeleri tamamlandı. Önergelerin görüşülmesine geçelim" demesi üzerine dağıldı.

CHP'liler, madde üzerinde görüşmelerin tamamlanmadan önergelere geçilmesine karşı çıktı. Avcı'nın sözlerine tepki gösteren CHP'liler topluca komisyon başkanının ve divan üyelerinin bulunduğu kürsüye yürümeye ve tepkilerini dile getirmeye başladı. Bu arada AK Parti ve CHP milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü, kavga eden milletvekillerini araya giren milletvekilleri engellemeye çalıştı. Kavgayı engellemeye çalışırken sinirlenen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, sandalyeye çıktığı görüldü.

a.20120308162153.jpg

HAKAN ŞÜKÜR'ÜN DANIŞMANINDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Bu kargaşa içinde CHP milletvekili Haydar Akar ile Hakan Şükür'ün danışmanı Resul Boydak arasında da arbede çıktı. Bazı CHP milletvekilleri, Boydak'ın kavgaya karıştıp yumruk attığını iddia ederek, üzerine yürüdü. Kavga büyüyünce Şükür'ün danışmanı salondan çıkarıldı.

Akar, Boydak'ın kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle şikayette bulundu, polise ifade verdi. Gerginliklerin ardından komisyon toplantısına 2 saat ara verildi. Aranın ardından partilerin grup başkanvekilleri uzlaşma için toplantılar.

DANIŞMANLARA GİRİŞ İZNİ YOK

Kargaşa nedeniyle Milli Eğitim Komisyonu toplantısına sadece milletvekilleri ve basın mensupları alınacak. Vekil danışmaları ise toplantılara katılamayacak.