BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Suçtan sporla uzak kal

Dar gelirli ailelerin çocuklarını suçtan uzak tutmak için Çanakkale Emniyet Müdürlüğü bir proje başlattı.

Abone ol

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, dar gelirli ailelerin çocuklarına, temin ettikleri malzemelerle kendi tesislerinde spor yapma imkanı sunuyor.

Özellikle çocuk suçlarıyla mücadele kapsamında daha önce ''Silahı Bırak, Kalemi Al'' kampanyası çerçevesinde oyuncak silahlarını bırakan çocuklara eğitsel araçlar hediye eden, çocuklara yönelik ücretsiz bilgisayar kursu düzenleyen Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, kampanyalarına bir yenisini eklendi.

Ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin yaşadığı Fevzipaşa Mahallesi'ndeki ailelerin çocuklarına, spor malzemesi temin eden emniyet müdürlüğü yetkilileri, Denizevi Lokali'ndeki halı saha tesislerinin kapıların da çocuklar için açtı.

Çanakkale Emniyet Müdürü Orhan Okur, çocukları çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetlere yönelterek, suçtan uzak kalmalarını önlemek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Son olarak kendi imkanlarıyla temin ettikleri spor malzemelerini dağıttıkları 16 çocuğa spor yapma imkanı sunduklarını ifade eden Okur, ''Çocuklar bizim geleceğimizdir. Her nedenle olursa olsun onları hiçbir suçun içinde görmek istemiyoruz. Çocuklarımızı eğiterek, farklı etkinlikler içine sokarak, yaşamlarını renklendirmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Bu sportif faaliyetler sayesinde belki de geleceğin önemli sporcularını yetiştirmek için ilk adımı attıklarını belirten Okur, toplumun her kesiminden bu tür çabalara destek beklediklerini kaydetti.