BIST 10.471
DOLAR 32,64
EURO 34,98
ALTIN 2.422,95
HABER /  DÜNYA

Ahmedinejad Hitler gibi

İsrail Başbakan Vekili Ehud Olmert, Amedinejad'ı ''Hitler gibi konuşmakla'' suçladı.

Abone ol

Olmert, Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild'de bugün yayımlanan demecinde, ''İran Cumhurbaşkanı dünya için tehlike mi? Adolf Hitler kadar tehlikeli mi? Bunu Başbakan Angela Merkel kısa süre önce söyledi'' şeklindeki bir soruya Olmert şu yanıtı verdi: ''Prensipte evet. Umarım hiçbir zaman Adolf Hitler kadar tehlikeli ve yıkıcı olmaz, hiçbir zaman tehditlerini gerçekleştirme şansı elde etmez. Eğer bir devlet adamını sözlerine göre değerlendirirsek, o zaman şu dikkat çekiyor: Ahmedinejad bugün, Hitler'in iktidarı ele geçirmesinden önceki döneminde olduğu gibi konuşuyor. Yahudi halkının tamamen yok edilmesinden bahsediyor. Kısa süre önce Avrupa ülkelerinden, Yahudilere karşı farklı bir tutum izlemelerini istedi. İsrail'in, Avrupa'daki Yahudi düşmanlığından dolayı kurulduğunu söyledi. 'Eğer bugün tüm Yahudiler Avrupa'ya dönebilselerdi, Yahudi devleti ortadan kalkardı' dedi.'' Daha sonra, ''Görüyorsunuz, karşımızda en kötü cinsinden bir psikopat var. Bir Yahudi düşmanı, çok tehlikeli bir devlet başkanı. Allah, tehditlerini gerçekleştirmek için bu adamın nükleer silah elde etmesinden bizi korusun'' diyen Olmert, ''Bu nedenle, Merkel'in de net şekilde ifade ettiği gibi, hepimizin görevi, İran'ın konvansiyonel olmayan silahlar elde etmesini engellemektir'' ifadesini kullandı.

Olmert, ''İran'a askeri müdahalenin kaçınılamaz olacağı bir noktaya gelinebileceğini düşünüyor musunuz'' sorusuna ise, ''Bu çok hassas bir soru. Şunu söylemem yeterli olmalı: Batı, özellikle ABD önderliğinde, İran'ın hiçbir koşulda konvansiyonel olmayan silahlara sahip olmasına izin vermeyecektir. ABD Başkanı, bunu çok iyi anlayan, cesur bir adam. Bunun nasıl sağlanacağını Amerikalılara, Almanlara, Fransızlara ve İngilizlere bırakabilirim. Onlar ne yapılması gerektiğini biliyor'' yanıtını verdi.

''Merkel, İsrail'in güvenilir dostu mu'' sorusuna ''Kesinlikle'' karşılığını veren Olmert, ''İnsanlarla ilgili tahminlerimde hiç yanılmadım. Merkel, inanılmaz, olağanüstü bir bayan, çok gerçekçi ve uluslararası siyaset alanında tecrübeli. Almanya'nın tarihinden gelen sorumluluklarını, özellikle Yahudilere karşı, çok iyi biliyor. Ayrıca muhteşem, sıcak kalpli bir insan. Anlıyorsunuz değil mi, neredeyse ilanı aşk ettim'' diye konuştu.