BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.389,62
HABER /  GÜNCEL

Suarez Liverpool'da kalmaya devam edecek

Liverpool'un Chelsea takımını konuk ettiği maçta rakibinin kolunu ısıran Uruguaylı yıldız Suarez takımda kalacak. Suarez'e federasyondan verilecek cezanın biçimini belirlemek için gözlemci raporu bekleniyor.

Abone ol

Chelsea ile oynadıkları maç sırasında rakip futbolculardan birini ısıran Luis Suarez, kulübü Liverpool'dan para cezası bekliyor.

26 yaşındaki golcü, Pazar günkü maç sırasında Chelseali savunmacı Branislav İvanoviç'ten özür diledi.

Liverpool İdari Müdürü Ian Ayre, Suarez ile yollarını ayırmayı düşünmediklerini belirterek, "Disiplini konusunda onunla birlikte çalışacağız" dedi.

Ayre, Uruguaylı yıldızın kulüp için çok önemli bir oyuncu olduğunu belirterek şöyle dedi: "Geçen yaz dört yıllık bir sözleşme imzaladı ve sözleşmesi bitene kadar onu burada görmek istiyoruz. O harika bir oyuncu, gol kralı ve bir forvette olmasını istediğimiz tüm özelliklere sahip."

Kulüp yetkilisi, Suarez'i "doğru yola" çekme görevinin, Liverpool'un teknik patronu Brendan Rodgers'a düşeceğini sözlerine ekledi.

Gözlemci raporu bekleniyor

İngiltere Futbol Federasyonu, Suarez'e verilecek cezanın belirlenmesi için gözlemci raporunu bekliyor.

İvanoviç'in şikayetçi olmaması nedeniyle polis bir soruşturma başlatmadı.

Suarez, Twitter hesabı ile yaptığı açıklamada, İvanoviç'ten özür dilediğini ve Sırp futbolcunun bunu kabul ettiğini söyledi.

Suarez'in kulübe ceza olarak ödeyeceği paranın bir yardım kuruluşuna aktarılması bekleniyor.

Daha önce de ısırmıştı

Uruguaylı yıldız Kasım 2010'da da PSV Eindhoven orta saha oyuncusu Otman Bakkal'ı ısırmıştı.

Liverpool takımına Ocak 2011'de transfer olan Suarez, yine uslanmadı ve Manchester United savunmacısı Partice Evra'ya karşı bulunduğu gerekçesiyle sekiz maçtan men edildi ve 40 bin sterlin para cezasına çarptırıldı.

İngiltere'deki Profesyonel Futbolcular Birliği Başkanı Gordon Taylor ise futbolcuya 'öfke yönetimi' terapisi için destek teklif etti.

Sezon boyunca 30 gole imza atan Suarez, İngiltere'de yılın futbolcusu adayları arasında gösteriliyordu.

Suarez'in hareketine gösterilen bazı tepkiler şöyle:

Liverpool'un eski menajeri Graeme Souness: Suarez, Liverpool'da kalmayı kendisi için zorlaştırıyor. Bu olaydan sonra ona son şans verilir. İnsanlar bunun hakkında uzun süre konuşacaktır. Bir futbol maçında birini ilk defa ısırmıyor. En önemli şey futbol kulübünün adını korumaktır. Liverpool dünya çapında biliniyor.

Liverpool eski kaptanlarından Jamie Redknapp: Suarez'in büyük sorunu olduğu belli. Onda delilik geni var. Yaptığı şey savunulamaz. Ne yapıyor böyle? Bir futbol sahasında birinin kolundan niye parça koparmaya çalışıyor? Bu inanılmaz bir vahşilik.

BBC futbol yorumcusu Robbie Savage: Luis Suarez'i savunduğum zamanlar oldu ama bu savunulamaz. Kanıt kesin. Liverpool'un bir açıklama yapması doğruydu. Şimdi Futbol Federasyonu'nun kanıyı nasıl ele alacağını görmek için bekleyeceğiz."